124-es fejlesztési ciklus

NyomtatásElőzőFejezetKövetkező
Üdvözlet

Általános

 

 

Pénzügy

Készpénz-2 és Nyugta fizetési módok szétválasztása

A Számlasorozatokban külön választható a Készpénz-2 és as Nyugta fizetési mód. Kiskereskedelmi számla generálásnál javasolt a SzlaParamId paraméter használata mellett külön menüpontot készíteni számlás és a nyugtás bizonylatokra. A számlás sorozatban ne legyen engedélyezve (sem sorozatban, sem FizMódPic-cel) a Nyugta, míg a nyugtásban csak az legyen engedélyezve (FizMódPic1=,,,,,,Nyugta). Ezen kívül fontos, hogy a nyugtás menüpont tartalmazza a NyugtaÜgyfél paramétert, de a KiskerVevőt ne.

Bérszámfejtés

Családi adóalap kedvezmény összegének változása

A jogszabályi változások következményeként növekszik a két gyermek után járó adóalap-kedvezmény összege.

 

Cafetéria

Jelentősen átalakult a cafetéria elemek köre.

Szociális hozzájárulási adó kedvezmények változás

2019-től érvényes szochó kedvezmények és paraméterezésük

2019-től alapértelmezés szerint a betegszabadság nem képezi a szociális hozzájárulási kedvezmény alapját. Ez a paraméterekben megváltoztatható.

Saját jogú nyugdíjasok számfejtése

2019-től a saját jogú nyugdíjasok fogalalkoztatása teljesen járulékmentessé válik. A programban való kelezelése itt olvasható.

EHO kivezetése

Az EHO, mint adónem, teljesen megszűnik, helyét a 2018. évi LII. törvény a szociális hozzájárulási adóról veszi át.

Adónyilatkozatok 2019-re

Elkészült, és a Bérszemély-kezelésből nyomtatható a dolgozóknak adónyilatkozat 2019. évre.

2019-től elektronikusan is teljesíthető a nyilatkozat a magánszemély részéről az ANYA alkalmazással

18M30

Elkészült, és elérhető a 18M30-as nyomtatvány

Kiegészítő tevékenységű társas vállalkozó egészségügyi szolgáltatási járulék fizetési kötelezettsége

Amennyiben a kieg.tevékenységű tag munkaviszony mellett végzi a tevékenységét, 2019. január 1-től egészségügyi szolgáltatási járulékfizetésre kötelezett.

Aki ilyen feltételek mellett folytatja a társas vállalkozói tevékenyéget, nekik a Személytörzs / Egészségügyi szolgáltatási járulék menüpontban 2019.01.01-el fel kell venni egy sort, hogy ezentúl a program számfejtsen eüszolg. járulékot. (Tbj. 6. § (2))

Kilépő adatlap 2019

Elkészült, és elérhető a Kilépő dolgozó adatlap 2019 nyomtatvány.

19T1041

Elkészült, és elérhető a 19T1041 nyomtatvány.

Új műveletek a Bérszemély-kezelésben

Csoportos béremelés

Csoportos szabadság generálás

Adómentes ingatlanbérlet számfejtése

A jövőben nem kell a kifizetőnek adóelőleget vonnia, ha a bérbeadó magánszemély nyilatkozik arról, hogy az általa egy másik településen 90 napot meghaladóan bérbevett másik lakás általa megfizetett bérleti díját figyelembe kívánja venni a bérbeadásból származó jövedelmének meghatározásakor.

Ehhez két új jogcím került a központi paraméterekbe: J5311 (10% költségelszámolással, SZJA mentesen) és J5316 (tételes költségelszámolással, SZJA mentesen) - amennyiben az ingatlan bérbeadó nyilatkozik a fentiekről, úgy ezeket a jogcímeket kell használni a számfejtéshez.

Szabadság óra alapú kezelése

A szabadság óra alapú kezelésével az órában nyilvántartott szabadságok pontosan kezelhetőek. A szabadságok számolása ezentúl a munkaköri besorolásban felvett heti óraszámok alapján dolgozik, valamint figyelembe veszi a maradék szabadság számításánál a fizetés nélküli szabadságon töltött időszakokat.

Logisztika

Intrastat 2019

A verzióban elkészült az Intrastat jelentés 2019-es CSV formátuma.

Rendelés fejléc megjegyzés a számlába

VevőRMegj paraméterrel elérhető, hogy a vevő rendelés fejléc megjegyzése átkerüljön a vevőszámlára, amennyiben a számla olyan szállítólevélből lett kitöltve, amely alapjául szolgáló rendelésben van fejléc megjegyzés. Ez a funkció kifejezetten előnyös a webshopból megjegyzéssel (pl. szállítási mód, csomagpont azonosító, stb.) érkező rendelésekből készített számláknál.

Webshopból áttöltendő rendelések korlátozása

UNAS webshop rendelés fogadásnál a Nem importálandó a rendelés, ha az állapot tartalmazza mezőbe beírt szövegrészt keresi a program a rendelés állapotokban és ha megtalálja, azt a rendelést nem tölti be. Használatával elérhető, hogy a vevő által leadott, de még feldolgozásra váró rendeléseket csak manuális feldolgozás (rendelés állapot módosítás) után vegyük át a programba.

Egyéb