Nagy Machinátor 3.1.105

Részletes információkat a 105-ös verzió újdonságait összefoglaló súgó topikban találhatnak.

Általános:

  • Kapcsolat a SHOPRENTER webshoppal: Új almodul készült a rendelésnyilvántartás modulhoz: SHOPRENTER Webshop kapcsolat. A modul áráról és az üzembehelyezés feltételeiről érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon.

Pénzügy:

  • Számlaimport a Számlázz-hu-tól: A vevő/szállító számla import képes fogadni a Számlázz.hu általános számlaformátumát is.
  • Költséghely felosztás változása: A számlákban és vegyes könyvelési tételekben megadható költséghely/témaszám felosztásnál a felhasználó által választható, hogy a felosztandó értéket százalékos formában, vagy abszolút értékben szeretné megadni. (F5: %|Ft ikon) A felosztásnál az elkezdett felosztási (százalékos és abszolút) értékébe a program beajánlja a még nem felosztott, fennmaradó százalékos értéket és összeget.

Logisztika:

WEB alapú Machinátor változások: Néhány változás történt a WEB alapú Machinátor használatában:

  • A web menü paraméterekben funkciónként megadható, hogy legyen-e extra összesítés a tétel adatok alapján, mely tartalmazza pl. a nettó/bruttó súlyt, illetve a térfogatot.
  • A web menü paraméterekben funkciónként megadható, hogy legyen-e PDF nyomtatás. Ha van, a bizonylat rögzítése után megnyithatjuk a bizonylatot böngészőben, ahol a PDF nyomtatási képe látható és igény szerint onnan nyomtatható.
  • Vevő-, illetve szállítórendelésnél be lehet kérni a szállítási határidőt. Ehhez az is kell, hogy a web menü paraméterekben a Cikk keresés paraméterek/Cikkválasztás után mező Tétel ablak értéken álljon, valamint a Szállítási határidő paraméterek Mindig kérje be vagy Ajánlott érték legyen.
  • Forgalmi bizonylattípusoknál a web menü paraméterekben meg lehet adni, hogy az ajánlott ár nettó vagy bruttó legyen.
  • Ha a cikkre meg van adva minimum rendelendő mennyiség, azt a webes rendelés felvétel is figyelembe veszi, és nem enged az alatt rögzíteni.
  • Helyettesítő cikkek használata: A vevőszámla, a készletforgalom, a kiskereskedelem számlázás, a rendelés nyilvántartás és a készlet lekérdezés mutatja a helyettesítő cikkek készletét is. ALT+F6-tal át lehet lépni a helyettesítő cikk ablakba és választani lehet a helyettesítő cikkek közül, ekkor ez lesz bevonva az aktuális forgalomba. Az ablak mutatja a cikkek raktár/rekesztől független összes készletét, az adott forgalomban használt tárhely szerinti készletét (ez vevőszámla és készlet lekérdezés esetén azonos az összes készlettel) és használt árképzés szerinti árat is.

Bérszámfejtés

  • Járulékigazolás szűkíthető alkalmazás minőségre: Mivel egy személynek több (az adott időszakban élő) alkalmazásminősége is lehet, lehetőség van arra, hogy személyenként vagy csoportosan kiválasszuk, melyik alapján kívánunk igazolást készíteni. Külön menüpontban kezelhetjük az egy személyre kért igazolást és egy másikban a csoportosat, ezért egy személy esetén jogviszony SID-et, míg több személy esetén alkalmazás minőség képletet adhatunk meg. Így szükség esetén ki lehet zárni azokat az alkalmazás minőségeket (pl. 60), amelyekről nem kell igazolást készíteni.
  • Dátum részletezés bővülése a bérjegyzéken: A bérjegyzék beviteli ablakában a Dátum részletezésnél két új érték választható (munkarendes dolgozók esetében van értelme a lekérésnek a két új értékkel):
  1. Kell, időtartam nélkül – minden olyan napra, ahol a naptípus nem pihenőnap, kiírásra kerül a munkarend táblázatban felvett összes naptípus, és a hozzá tartozó dátum, de az óra tól-ig, valamint az óraszám nem kerül így feltüntetésre – (a régi Kell érték esetén az is kiíródik).
  2. Teljesített munkanapon kívül minden, időtartam nélkül – ugyanaz, mint a teljesített munkanapon kívül minden, de az óra tól-ig és az óraszám nem kerül kiírásra (régi Teljesített munkanapon kívül minden-nel az is kiíródik).