Partnerközpontunkból letölthető a sERPa integrált vállalatirányítási rendszer 3.0.108-as verziója! A fejlesztésekről, módosításokról részletesen értesülhet az alább olvasható fejlesztési tájékoztatóból, vagy a jelentősebb módosításokat főbb modulonként kiemelve a 3.0.108-as sERPa Súgóból.

Kiemelt jelentősebb fejlesztések, jogszabálykövetések
Az új funkciók jogosultsági okokból csak a sERPa Alap menüben találhatók meg. Azokat át kell másolni a használatukra jogosult felhasználók menüjébe

Keretrendszer

Számos apróbb fejlesztést végeztünk azzal a céllal, hogy kényelmesebbé tegyük a sERPa használatát.

sERPaMonitor
A sERPaMonitor felhasználóbarátabbá tétele érdekében módosítottuk a tálcáról jobb kattintással megnyitható ablakot, illetve módosítottuk a telepítést. Részletes leírást a sERPa integrált vállalatirányítási rendszer súgójában olvashatnak.

Automatikus üzenet típus
Bővítettük az Iratleíróról küldhető automatikus üzenetek makróit. Az üzenet most már tartalmazhatja az irat típusát, a megadott saját ügyintéző kódját és nevét, illetve a megjegyzést. Bővebb tájékoztatást az ERP rendszerünk súgójában olvashatnak.
Bankkivonat tételekről küldhető automatikus üzenet szövege is új makrókkal egészült ki, ezeknek köszönhetően a kiküldött levélbe beletehető lett a banki nap mező értéke (ez a Kivonat fejlécén található), illetve a Terhelt, vagy Jóváírt összeg. Részletes leírást a súgóban olvashatnak.

Termék
Elkészült a fejlesztés, melynek köszönhetően a Termék funkcióban az új verziótól lehetőség lesz a termékek mennyiségi egységére szűrni.

Ügyfél – Szűrés
Finomítottuk az ország szűrését a funkcióban. Az új verziótól az Ország mező mellett található lesz egy Szerepel logikai mező, mely igaz állapota esetén csak azon az ügyfelek jelennek meg, amelyeknél a kiválasztott ország szerepel, hamis esetén pedig azok, amelyeknél nem az az ország szerepel.

Ügyfél – Nyomtatási példányszám sáv
A felület átláthatóbbá tétele érdekében módosítottuk a funkció Logisztika sávját. A sáv mostantól a Nyomtatási példányszám nevet viseli, a tartalma pedig Átadás bizonylat példányszám, Szállítólevél példányszám valamint a További adatok sávból ide átkerült Számla példányszám.

Bérszámfejtés

Személy
Kifejlesztésre került, hogy jogutódlás vagy akár évközi programváltás esetén a korábbi adatokkal együtt nyomtatható legyen a Járulék igazolás, valamint az Igazolás álláskeresési járadékhoz
Az ehhez szükséges teendőkről bővebb leírást a sERPa integrált vállalatirányítási rendszer súgójában olvashatnak.

TB kifizetőhely
Módosításra került a keresőképtelenségek pénzbeli ellátásainak számítása.
A számítások során a jogszabályi előírásoknak megfelelően a 2020.09.01-től érvényes munkáltatót terhelő társadalombiztosítási járulék kiegészítés alapját is figyelembe vesszük. Először a 2020. decembertől kezdődő keresőképtelenségek esetében lesz majd rá szükség. Már a 108-as programverziótól is elérhető.

Foglalkoztatói igazolás
Új 3.3 verziószámú nyomtatványt tettek közzé. Az ezzel összefüggő információk az ERP rendszerünk súgójában olvashatóak.

Bérjegyzék
Új szabályozás került kifejlesztésre, hogy lehetőség legyen a személy (dolgozónk) privát, azaz otthoni e-mail címére küldeni a bérjegyzék listát. A párbeszédablakon adhatjuk meg ehhez a megfelelő elérhetőség típust. Elérhetőség típusa: [Hivatali, ha nincs akkor otthoni] / Csak hivatali / Csak otthoni.

Adó

Áfa bevallás összehasonlítás

Egy új funkciót készítettünk, amely a 65-ös bevallás önellenőrzése vagy helyesbítése esetén jelenthet segítséget felhasználóink számára.
A funkció neve 65-ös Áfa bevallás összehasonlítás, amellyel lehetőség van két azonos időszakú áfa bevallást összehasonlítani, illetve az eltérő sorokat és bizonylatokat azonosítani. A funkció három táblázatból áll, az első táblázatban a bevallás sorainak változásait lehet megtekinteni. A második táblázatban az első bevallás bizonylatai, míg a harmadik táblázatban a második bevallás bizonylatai találhatók. A könnyebb áttekinthetőség érdekében, mindhárom táblázatban pirossal jelöljük az eltéréseket. Részletes leírást a sERPa súgóban olvashatnak.

Tárgyi eszköz

Tárgyi eszköz nyilvántartása
Egy új listát készítettünk, amellyel a mérleg kiegészítő mellékletében található elrendezésben tekinthetők meg az immateriális javak és tárgyi eszközök értékeinek változása. A Tárgyi eszközök állományváltozása elnevezésű lista a Nyilvántartás lista értékeit jeleníti meg, viszont a tárgyi eszköz csoportok oszlopos elrendezésben jelennek meg, míg a tárgyi eszközökhöz kapcsolódó események és értékváltozások sorokban tekinthetők meg. A lista csak Excel kimenetben érthető el.  Bővebb leírást az ERP rendszerünk súgójában olvashatnak.

Készlet

Mozgásnem
A Komissió modul sok összetett folya