nagy machinátor logo

Nagy Machinátor 3.1.135

Honlapunkról letölthető a Nagy Machinátor integrált ügyviteli rendszer legújabb, 3.1.135-ös verziója.

Az alábbiakban röviden bemutatjuk a 134-es és a 135-ös verzió kiemelt újdonságait, részletes információkat a verziókat összefoglaló súgó topikokban találhatnak.
Bérszámfejtés a 136-os verzióban!
Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a 2020-as bérszámfejtéshez szükséges változások a 3.1.136-os verziótól lesznek elérhetőek. A verzió elérhetőségéről Bérszámfejtést használó ügyfeleinket hírlevélben és a programon belül küldött üzenetben is értesíteni fogjuk.

Általános:
Türelmi idő megváltozott hardverkörnyezet esetén: Rendszeresen előfordul, hogy a legrosszabbkor jön egy Windows frissítés, vagy a rendszergazda memóriát vagy háttértárat bővít és ezután csak DEMO módban indul a Machinátor. Hétköznap, munkaidőben perceken belül tudunk új szoftverkulcsot adni, de hétvégén, vagy ünnepek alatt (amikor néhány Partnerünk viszont dolgozik, nyitva tart) erre nincs lehetőség. Erre a problémára jelent megoldást a 15 napos türelmi idő megváltozott hardverkörnyezet esetén. Az új szoftverkulcsot természetesen ilyenkor is meg kell kérni és be kell másolni a lehető leghamarabb.

Nagy Machinátor 3.1.135-1

Bérszámfejtés:
Központi jogcímek és százalékos vezérlések: A központi, azaz a Progen Kft. által küldött jogcímek és százalékos vezérlések ezentúl nem módosíthatóak.
Élő jogviszonyra szűkítés: A Személytörzs választó ablakban Ctrl+F5-tel szűkíthetünk a rendszerdátumon élő jogviszonnyal rendelkező személyekre.

Nagy Machinátor 3.1.135-2

Változás órabéres dolgozó szabadság-beállításában: Órabéres dolgozó esetén nem működött konzekvensen a havi adat megadás betegszabadság és szabadság esetében. Volt, amelyiket kellett rögzíteni a naprészletezőbe, és órakódon is, volt, amit elég volt csak az egyik helyen. Ezután elegendő csak a naprészletezőben rögzíteni a napokat, az órakódok automatikusan generálódnak hozzá a számfejtés során.

Pénzügy:
Automatikus elhatárolás generálás: Az automatikus elhatárolás használatával a program az időszaki elszámolású számlák fejlécében található dátumok és a tételek nettó értéke alapján képes elhatárolásokat generálni, így nem szükséges az elhatárolandó időszakok és összegek kézi kiszámolásával az elhatárolás manuális létrehozása. A működés szabályozható a Saját cím/Pénzügy paraméterekben.

Nagy Machinátor 3.1.135-3

Készletkezelés, logisztika:
Rendelés állapot állítás számla helyesbítésnél: Egy rendelés-alapú számla mennyiségi helyesbítésénél szabályozható, hogy a helyesbített mennyiség milyen módon befolyásolja forrás rendelés tételeinek állapotát. A StornoRendel=HelyesbítésIsPáratlanba paraméter hatására a Számla helyesbítés/sztornírozás akcióval mennyiség-helyesbített számlák esetén a forrás rendelésben a csökkentett mennyiség átkerül páratlanba. Amennyiben a helyesbítés pozitív mennyiségű, a rendelésen a teljesített mennyiség a helyesbítéssel együttes összes lesz, míg a különbözet az eredeti és a helyesbített mennyiség között negatív értékkel abba az állapotba kerül, amiben a teljesítés előtt volt.
Rekesz használata a Raktártörzsből KL_REND-nél: A Szállítólevél generálás rendelésből akcióban lehetőség van a Raktártörzsben beállított rekeszek használatára mind Be, mind Ki, mind pedig Raktárközi irányoknál. E mellett a NegatívRek=Van paraméter használatával az a mennyiség, mely nem vehető már le a raktárhoz kötött rekeszekből, egy itt megadható egyéb rekeszből kerül levételre (akár negatív készlet terhére is).

Nagy Machinátor 3.1.135-4

Fejlesztések az UNAS webáruház kapcsolatban:
– Külön raktárakat lehet megadni attól függően, hogy a betöltött rendelés Ők szállítanak vagy Mi szállítunk fejléccel jön majd létre.
– Külön felküldendő rendelés állapot készült arra, ha a rendelés összes tétele diszponálttá válik.
– Ha a cikknek ki van töltve a Cikknév3 mezője, cikk adat felküldéskor az töltődik fel cikknévként.
Negatív készlet lista: A listával kimutathatók azok a cikkek, melyek időlegesen vagy tartósan negatív készlet terhére voltak kivezetve. A lista szűkíthető évre, ill. egy konkrét cikkre.

Nagy Machinátor 3.1.135-5