2009 OSAP negyedéves munkaügyi jelentés

NyomtatásElőzőFejezetKövetkező
Bérszámfejtés > Listák, lekérdezések > Statisztika lista

A listával a 2009-es OSAP jelű negyedéves munkaügyi jelentés adattartalma kérhető le, és adható át a a generált XML a KSH Elektra rendszerbe.

Kitöltési útmutató: http://www.ksh.hu/nyomtatvanyok

Mezőleírások

Dátum

A megadott időszakra történik a lista kiértékelése. Ennél a listánál mindig teljes negyedévet kérjünk le, Pl. 19.01 - 19.03

Havi bontás

Ha a megadott időszak több hónapra vonatkozik akkor a program az egyes hónapokra kiszámolt átlagokat fogja összeadni, és azt elosztani hárommal.

Ahhoz hogy ebben az esetben érthetőbb legyen a kiszámolt összeg, lehetőség van havi bontást is kérni. Ekkor először az egyes hónapok összegeit külön, külön lehet látni, majd a legvégén a vizsgált hónapok összesen értéke szerepel.

Személy bontás

Az egyes sorokhoz tartozó képletek ellenőrzésére lehet használni a beállítást.

Kell érték választása esetén az egyes sorok alatt felsorolásra kerülnek azok a személyek, akik megfeleltek a feltételnek.

A személy neve mellett ki lesz részletezve, hogy a megadott időszakban mettől meddig volt tagja a sornak. Továbbá a statisztikai kódjai és a FEOR száma is részletezésre kerül. Azoknál a személyeknél, akiknem statisztikai kód, vagy FEOR alapján kerülnek be az adott sorba, csak a neve, és a napok száma kerül feltüntetésre. (Pl. megbízási díjjal alkalmanként foglalkoztatottak, akinek nincs is munkaköri besorolása.)

Állomány kód

Állománykódra lehet szűkíteni a listába kerülő személyeket.

Lista leírás

A lista megjelenése követi a statisztikai jelentés 3 blokkját. Létszám és kereset adatok; Teljesített munkaórák és túlórák; Üres álláshelyek.

Munkaköri besorolással való kapcsolat

A Munkaköri besorolásba a statisztikai adatszolgáltatásokhoz kapcsolódóan két új mező került.

KSH-ban jelenteni kell

Üres álláshelybe számít

FEOR főcsoprtok létszámadat bevitel

Az üres álláshelyek számának meghatározásához szükséges megadni, hogy az egyes FEOR főcsoportok szerint negyedévente mennyi az elvárt, betöltendő létszám. Ennek megadására szolgál az alábbi menüpont:

FEOR főcsoportonkénti létszámadat bevitel

FEOR főcsoportonkénti létszámadat bevitel

Üres álláshelyek meghatározása

A FEOR főcsoport létszámadat bevitelben megadott összes álláshely száma alapján kerül az időszakra meghatározásra az alábbiak alapján:

Amennyiben a Munkaköri besorolásban az Üres álláshelybe számít = Igen értéken áll, megnézi a program az adott munkaköri besorolás FEOR kódját, és a negyedéves elvárt létszámból levonásra kerül, mint betöltött álláshely.

XML átadás

A statisztikai lista kiválasztása után F9-cel nyomtatásba kérhető le a lista.

F7: KSH elektra átadással az alábbi ablakot kell kitöltenünk:

KSH Elektra átadás

KSH Elektra átadás

A jóváhagyó és a kitöltő személyek neve a Személytörzsből is választható, vagy szabadon begépelhető. Az ablak jóváhagyása után megjelenik nyomtatásba a lista, majd a program kiírja az elkészült XML fájl nevét, amit a Bigmac/Temp könyvtárba tesz le. A KSH Elektra rendszerébe belépve innen tallózhatjuk be a feltöltendő XML fájlt.

(A Bigmac/Temp könyvtára a program bezárásakor kiürül, ezért érdemes egy másik könyvtárba lementeni innen az XML fájlt.)