Saját adat [AL_SAG]

NyomtatásElőzőFejezetKövetkező
Struktúra adatok

Az akcióval a saját adatainkat állíthatjuk be. Ha több céget könyvelünk (több kötetben), akkor természetesen mindegyiknél más adatokat vehetünk fel.

Ezeket az adatokat a program használatának kezdetekor kell begépelnünk és a továbbiakban, ha szükség van rájuk, az akciók automatikusan felhasználják.

Sajátcím bevitel

Sajátcím bevitel

Mezőleírások

Cégnév:

Ide írjuk a cégünk nevét, vagy ha másnak könyvelünk, a könyvelt cég nevét. Amennyire lehet, a teljes nevet adjuk meg, erre 50 karakternyi helyünk van.

Telefon:

Ide írjuk cégünk telefonszámát. A 40 számjegynyi helyre több telefonszámot is beírhatunk.

Fax:

Ide írjuk cégünk telefaxszámát. Ha nincs külön faxszám, akkor ide a közös fax-telefonszámot írjuk. Mivel 40 számjegynyi hely van, több faxszámot is beírhatunk.

Email:

A cégünk email címének megadása.

Adószám:

Ide írjuk cégünk adószámát. Az adószámot az NAV által megadott, 8-1-2 jegyű formában írhatjuk be. Az adószám helyességét ellenőrizhetjük a BisNode rendszerében az Ellenőrzés gombbal. Cégünk EU adószám érvényességét az EU adószám érvényes gombbal állíthatjuk be.

Lásd még: EU adószám

ÁFA csoportos adószám:

Amennyiben rendelkezik a cég ÁFA csoportos adószámmal, azt ebben a mezőben tudja megadni. A program ellenőrzi, hogy a Áfa csoportos adószám megadása esetén a normál adószám 9. karaktere 4 e (csoporttag jelző)? Ha nem az, nem engedi felvenni a csoportos adószámot. Ezután ellenőrzi, hogy a csoportos adószám 9. karaktere 5 e (csoport jelző)? Ha nem az, nem engedi felvenni a csoportos adószámot. A csoport adószám érvényességét az Érvényes gombbal állíthatjuk be. Amennyiben meg van adva csoportos adószám, annak helyességét ellenőrizhetjük a BisNode rendszerében az Ellenőrzés gombbal.

Ha csoporttagok vagyunk, az EU adószám a csoportos adószámból képződik. Ennek érvényességét az EU adószám érvényes gombbal állíthatjuk be.

Lásd még: EU adószám

TAO csoportos adószám

Megadható a cégünk Társasági adózás szempontjából érvényes csoportos adószáma, mely amennyiben meg van adva, a hagyományos formátumú számlán megjelenik.

Adóazonosító jel:

Itt tudjuk megadni a cégünk adóazonosító jelét. A program semmiféle helyesség-ellenőrzést nem végez. Ha meg van adva, az A60 nyomtatványba is átkerül az adat. Ld. még Egyéni vállalkozó paraméterek.

Cégjegyzékszám:

A cégjegyzékszám megadására van lehetőség. A program semmiféle helyesség-ellenőrzést nem végez.

NAV Online számla

Bekapcsolva  - a program automatikusan küldi a NAV felé a következő mezőben meghatározott értékű belföldi áfatartalmú számla adatait adóalanynak történő számlázás esetén. Érvényes technikai felhasználó megadása szükséges.

A paraméterezés elhalasztva az első érintett számláig - amíg nem bocsátunk ki az adatszolgáltatásban érintett számlát, nem lesz adatszolgáltatás és technikai felhasználó megadása sem szükséges. Az első érintett számlánál automatikusan bekapcsolódik és a program felhívja a figyelmet, hogy technikai felhasználó megadása szükséges.

Kikapcsolva, nincs számlakibocsátás - nem történik automatikus adatszolgáltatás.  Kizárólag akkor kapcsoljuk ki, ha a kötetben nem történik számlakibocsátás, csak iktatás. Könyvelő cégeknek javasolt beállítás. Lásd még: Adószám ellenőrzés

Technikai felhasználó/Számla importer technikai felhasználója

Az a technikai felhasználó, akinek a nevében kommunikál a program a NAV Online rendszerével.

->Részletek

Áfa értékhatár

Az az áfa érték, melyet elérve megtörténik az online számlaküldés a NAV felé.

A mező csak a NAV Online számla bekapcsolásával jelenik meg.

GLN

EDI számlázás használja a mezőt.

Főtevékenység

A cég főtevékenységének a TEÁOR számát lehet megadni.

Igazolólap munkanélküli járadék megállapításához funkció nyomtatja.

Egyéb paraméterezések

Saját adónem Cégünk adózással összefüggő beállításai.

E-számla paraméterek A program alkalmas a különböző e-számla szolgáltatókkal történő kommunikációra, ill. a nyomtatott számlák képét és adattartalmát fájlba küldeni.

EKAER paraméterek Az EKAER bevallás felküldéséhez szükséges belépési adatok.

Pénzügyi paraméterek Számlakibocsátással kapcsolatos beállításokat tartalmaz.

NAV Online számla paraméterek Az automatikus számlaküldés paraméterezése és információs ablaka.

Cím

Helység, Cím:

Ezekbe a mezőkbe írhatjuk cégünk telephelyének (központjának) a címét, és a postacímét.

Az első mezőbe írhatjuk az irányítószámot, a következőbe a helységnevet, a harmadikba pedig az utca nevét és a házszámot.

Ez a cím jelenik meg az egyes bizonylatokon.

Amennyiben a NAV Online számla mezőben nem Kikapcsolva... beállítás van, nem lehet üresen hagyni az irányítószám, helység, közterület neve és közterület jellege mezőket.

Az Ügyféltörzsben elérhető Térkép ezt a címet használja az útvonalterv összeállítására.

ÁNYK Cím

Helység, közterület neve stb.:

ÁNYK - Általános nyomtatvány kitöltő

Az APEH ÁNYK programjához történő átadás használja ezt a címet, a székhely címe a bevallásnak megfelelő tagolásba kerül átadásra.

Amennyiben a NAV Online számla mezőben nem Kikapcsolva... beállítás van, nem lehet üresen hagyni az irányítószám, helység, közterület neve és közterület jellege mezőket.

Postacím

Helység, Cím:

Ha van külön postacímünk, akkor azt ebbe a három mezőbe írhatjuk be. Az első mezőbe írjuk az irányítószámot, a következőbe a helységnevet, a harmadikba pedig a postafiók számát, vagy a cím egyéb részeit.

ÁNYK Postacím

Helység, közterület neve stb.:

Az APEH ÁNYK programjához történő átadás használja ezt a címet, a postacím a bevallásnak megfelelő tagolásba kerül átadásra.

TB / OEP

TB törzsszám/folyószámlaszám:

Ide írjuk cégünk TB törzsszámát. A TB törzsszámot a TB által megadott, 6-1 jegyű formában írhatjuk be, a program semmiféle ellenőrzést nem végez.

Egészségbiztosítási nyilvántartási szám:

Az Egészségbiztosítási nyilvántartási szám megadására van lehetőség ebben a mezőben.  A program semmiféle helyesség-ellenőrzést nem végez.

Beszedői azonosító:

A bankunk által kibocsátott beszedői azonosítószámot tudjuk itt megadni. Amennyiben ki van töltve, rányomatásra kerül a számlára.

Engedélyek

Jövedéki engedély szám:

Ha jövedéki engedélyhez kötött tevékenységet is végzünk, akkor ebbe a 20 betűnyi mezőbe írjuk cégünk jövedéki engedélyének a számát. A program semmiféle helyesség-ellenőrzést nem végez.

Egyéni vállalkozói engedély:

Az egyéni vállalkozói engedély szám megadására van lehetőség. Ld. még Egyéni vállalkozó paraméterek.

Működési engedély szám:

A cég működési engedély számát tudjuk megadni ebben a mezőben.

FELIR

Sajátcímben meg lehet adni a FELIR számot ( http://portal.nebih.gov.hu/felir-kereso )

Pl.: AA0222499

Hagyományos számlán megjelenik a FELIR szám, ha ki van töltve a sajátcímben.

Formázott számlán akkor jelenik meg, ha a listaformát módosítják és beszúrják  a mezőt: Adat=SajátCím.FELIR

Jövedéki termékbesorolás

Azokat a cikkeket soroljuk be ebbe a besorolásba, melyeket jövedéki engedélyes tevékenység keretében forgalmazunk. A beállítást a jövedéki termékek készpénzes számlán történő forgalmazásának tiltásánál használjuk.

Beszedői azozosító

 

Vám / Vámraktár

VPID:

A VPID szám megadása. A VPID szám a Vámhatóság előtti azonosításra szolgál, ennek hiányában vámkezelés nem kezdeményezhető.

Vámhivatal:

 

Raktárengedély/érv.:

Raktárengedély és raktárengedély érvényesség mezők

Ezekben a mezőkben adhatjuk meg a raktárengedély számot és érvényességének kezdeti dátumát, mely adatokat a program a raktári nyilvántartólap fejlécében jelenít meg.

Üzemeltetés formája:

 

Vámraktár típusa:

 

Céglogó

Logó1,2,3

A céglogóját lehet megadni. További információ: Céglogó kezelés

E-beszámoló

Első alapító okirat kelte

 

Könyvelő, beszámolót benyújtó szerveret adatai        Könyvelő, aláíró személy adatai

Telephelyek

 

Telephelyek/Offline boltok

Nyomógombok

F2 - Keresés:

Az adott mező értékei között kereshetünk.

Esc - Kilépés:

A funkcióbillentyűvel tudunk kilépni a Saját adat menüpontból.

Paraméter

CímFileNév

Verziószám