Bérjegyzék [B1_BJL]

NyomtatásElőzőFejezetKövetkező
Bérszámfejtés > Listák, lekérdezések Részletek megjelenítése, elrejtése

Az akció a bérfizetésenkénti tételes elszámolás kinyomtatására szolgál.

Az elszámolásban dolgozónként feltüntetésre kerül a munkanapok elszámolása, valamint a felhasznált és a rendelkezésre álló szabadság.

Lehetőség van a bérjegyzék nyomtatásakor a példányszámok szétválogatására, ha beállítjuk, hogy Szétválogatás: Igen, akkor a program bekéri a példányszámot, és úgy nyomtathatunk több példányt a bérjegyzékből, hogy az egyes személyek példányai egymást követően kerülnek nyomtatásra.

Bérjegyzék lekérése

Bérjegyzék lekérése

Havi béres dolgozó esetén fizetett ünnep kérdése:

Jogi háttér

Ablakok

Beviteli ablak

 

 

 

Bérjegyzék felépítése

Bérjegyzék listaképe

Bérjegyzék listaképe

Járandóságba számító jogcímek

Az első csoportba az adott napi dátummal, kód szerint emelkedő sorrendben, a tételekhez tartozó adóalap feltüntetésével, a járandóságba számító B_JCG jogcímek kerülnek.

A jogcímek alatti dátum részletezés abban az esetben kerül kinyomtatásra, ha a tárgy évi Alkalmazás minőség paraméterekben a Munkaviszony mező Nem értéken áll.

Járulékok, levonások

A második csoportba a járulékok és levonások kerülnek előjelhelyesen, az esetleges adóalap korrekció feltüntetésével. Ide kerülnek a járandóságba nem számító jogcímekhez kapcsolódó adóalap módosító tételek is.

SZJA elszámolás

Az SZJA alap és SZJA előleg feltüntetése után harmadik csoportban szerepel az összes adót módosító százalékos tétel.

Jogcím típusonkénti összesítés

Amennyiben a beviteli ablakban Kell értéket választottunk, úgy alkalmazásminőségenként részletezve megkapjuk, hogy melyik leszámfejtett jogcím, milyen alkalmazásminőség kódba tartozik. Általában nyomtatása akkor ajánlott, ha a levont járulékok alapja nehezen meghatározható, vagy a 08-as átadáshoz készülő M-es lapok átadásával probléma merül fel.

Formázott lista

NebB1BJL=Igen paraméterrel használva az akciót formázható bérjegyzéket nyomtathatunk.

Formázott bérjegyzék

Formázott bérjegyzék

Paraméterek

Állomány

CímFileNév

MaxCímlet

NewB1BJL