Kedvezményes járulékfizetés (SzemKedvJár)

NyomtatásElőzőFejezetKövetkező
Bérszámfejtés > Személytörzs bevitel > Jogviszony függő adatok

Amennyiben a munkavállaló után a munkáltató szociális hozzájárulási adó kedvezményre jogosult, a munkáltatói kedvezmények igénybevételéhez szükséges a menüpont kitöltése.

Aktuális szociális hozzájárulási kedvezmények

Startkártya rögzítése

Startkártya rögzítése

Mezőleírások

Típus

A kedvezményes járulék fizetés típusai közül lehet választani.

További információk:Kedvezményes járulékfizetés START-kártya, START-EXTRA/PLUSZ/ÁLLÁSKERESŐ, Közcélú foglalkoztatás, Részmunkaidő, de minimis, szociális hozzájárulási adókedvezmények

Érvényesség kezdete

Az érvényeségi tartomány megadása, amíg a kedvezményt figyelembe kell venni.

Figyelem! Az Érvényesség kezdete dátumba nem a kártya kiadásának dátumát kell írni.

A Foglakoztatási és Szociális hivatal állásfoglalása alapján a foglalkoztatás első évének kezdete, vagyis az első évre járó kedvezmény az első foglalkoztatás kezdetét követő egy éven belül vehető igénybe. Ebből az következik, hogy amennyiben Önök a Start kártyás első foglalkoztatója, akkor a belépés dátumát kell beírni az érvényesség első dátumába és az érvényesség vége a start kártyán feltüntetett érvényességi határidő.

Azonban, ha nem Önök az első foglalkoztató, akkor a munkavállalótól kell megkérdezni, hogy mikor volt az első foglalkoztatás kezdete.

Foglalkoztatási és Szociális hivatal állásfoglalása

Foglalkoztatási és Szociális hivatal állásfoglalása

Ezzel szemben rendelkezésünkre áll egy APEH levél is, amelynek az az értelme, hogy ha még érvényes a kártya munkáltatóhoz történő belépés során, akkor az első évre járó kedvezmény a foglalkoztatás megkezdésekor kezdődik el és nem kell figyelembe venni, hogy máshol is volt már foglalkoztatva a dolgozó.

APEH állásfoglalása

APEH állásfoglalása

Összeg

Tartós álláskereső esetén jelenik meg a mező. Amennyiben a munkaügyi központ egy konkrét összegben határozta meg a jogosultági határt csak akkor kell kitölteni.

Amennyiben nem kerül kitöltésre, akkor jogosultsági határ a Rész/Teljes munkaidő arányában kerül meghatározásra: minimál bér 130%-a x Rész/Teljes

Megjegyzés

Szabadon gépelhető megjegyzés