Bérszemély-kezelés [B_SZUR]

NyomtatásElőzőFejezetKövetkező
Bérszámfejtés

A funkcióban a Bérszámfejtés modulban a személyekre vonatkozó szűrési feltételeket lehet előre definiálni, majd az előre elmentett szűrési feltételek szerint lekérdezni lehet az adatokat és nyomtatni lehet változatos formában.

 

A menüpont az alábbi útvonalon érhető el: Bérszámfejtés / Listák, lekérdezések / Számfejtés-szűrés. A menüpont a 79-es verzió frissítésével automatikusan bekerül a felhasználó menüjébe.

A használhatósághoz szükséges egy további menüpont bemásolás a Bigmac menüből a felhasználó saját menüjébe: Strúktúra adatok / Bizonylatkezelési jogosultág funkciók / Bérszűrés

Ablakok

Szűrésváltozat

Szűrésablak

 

 

Leírás

A funkció a Bizonylatkezelés funkciók tulajdonságai szerint működik.

Műveletek

Összesítő listák

Eddigi bevallások

Munkarend generálás

Szabadság generálás

Virtuális bevallás listák

Virtuális bevallás lista szerkesztő

Alkalmazási lehetőségek

A szűrések eredményét különböző listákra nyomtathatjuk (pl. Foglalkoztatói igazolás, különböző nyilatkozatok, bérkarton, stb.) -> Részletek

Nyomtatás

F6:Nyomtatás funkció billentyű lenyomása után elindul a szűrés eredményének nyomtatása.

A nyomtatás eredményét a Listaformázó segítségével lehet módosítani.

Az Akció mezőbe a B_SZUR-t kell megadni.

A számla szűrés a következő adatokat fog átadni a formázónak: Számfejtés adatai (személy, jogcím, százalékos vezérlés, stb.) - részleteket lásd alább.

Ezen adatok alapján lehet az egyes bizonylatok mezőihez eljutni és a listaformában hivatkozni rájuk.

Automatizálás

Az automatikus menüpont funkció segítségével létrehozhatunk egy olyan menüpontot, amely egy szűrésváltozat eredményét azonnal a kívánt eszközzel (Nyomtató, Email, Excel stb.) elkészíti.

A menüpont lehet teljesen automatikus, emberi beavatkozást nem igénylő is. Ebben az esetben valamely más funkció fogja "megnyomni az entert", azaz elindítani a menüpontot.

Üzembe helyezés

Szűrésváltozat létrehozása

Először létre kell hozni egy szűrésváltozatot, ami a kívánt eredményt tartalmazza. A Szűrésváltozat kódját meg kell jegyezni. Ez a Szűrésváltozat fejben olvasható le.

A Szűrésablakban használhatjuk a relatív dátum megadás lehetőségét. Ez arra jó, hogy pl a Aktuális hónap számfejtései szűrést le tudjuk futtatni automatikusan.

Listaforma létrehozása

A Listaformázó segítségével össze kell állítani a kívánt listát. A forma kódját (ID) szintén meg kell jegyezni.

Automatikus menüpont létrehozása

Az Automatikus menüpont funkcióban a képen látható módon a B_SZUR funkcióhoz meg kell adni az Üzemmód:Nyomtatás paramétert, a PrnFormatId paraméterhez a Listaforma kódját, és a BérSzSzűrKód paraméterhez a szűrésváltozat kódját.

Ezenkívül az F7:Eszközválasztás gomb megnyomása után meg lehet adni, hogy mi történjen a listával. (Pl.: Emailen küldje el HTML táblázatként egy megadott email címre)

Ha teljesen automatikusan akarjuk futtatni a feladatot, akkor az alábbi képen látható kérdésre Nem-mel feleljünk.

Eszközválasztás megjelenítés kérdése

Eszközválasztás megjelenítés kérdése

Időzített futtatás

Az időzített feladatok funkcióban az Automatikus feladat azonosítójára hivatkozva változatos időzítési lehetőséggel lehet futtatni a feladatot.

Eseményvezérelt futtatás

Arra is lehetőség van, hogy egy szállítólevél nyomtatása után (vagyis egy esemény bekövetkezése után) fusson le egy automatikus feladat.

Erre a feladatra az Eszközválasztás után lefutó feladat funkció alkalmas.

Ebben az  esetben a futtatáshoz használt szűrésváltozatot kiegészíti a program az éppen nyomtatott számla számával, vagyis csak azokra a tételekre vonatkozik majd a szűrés, amelyek rajta voltak a számlán.

Ennek a módszernek a segítségével akármilyen bizonylatot (Pl.: Árukísérőlapot, Garancia levelet stb...) lehet formázni.

Természetesen ebben az esetben olyan automatikus feladatra van szükségünk, ami nyithat beviteli ablakot és megjelenhet az Eszközválasztás is.

Egyéb alkalmazás

Eszköztár

Az automatikus menüpontot az Eszköztár funkcióval is el lehet indítani kézzel. Az Eszköztár definiálása során már csak az Automatikus feladat azonosítóját kell megadni.

Paraméterek

BérSzSzűrKód