EDI Ügyfélazonosítás

NyomtatásElőzőFejezetKövetkező
Rendelés nyilvántartás > Elektronikus adatfeldolgozás > Rendelés importok > EDIFACT Rendelés import

Számla / Rendelés ügyfele

Az ügyfélazonosítás (NAD-BY szegmens EDI rendelés esetén) elsődlegesen a Ügyféltörzs / További adatok menüpont GLN mező alapján történik.

Ügyfél GLN megadása

Ügyfél GLN megadása

Szállítási cím

Amennyiben a szállítási cím GLN-je (NAD-DP szegmens EDI rendelés esetén)  más, mint a számla/rendelés ügyfél GLNje, akkor a szállítási címet az ún. telephely ügyfél rögzítéssel kell felvenni.

Ennek a következő a módja.

A telephelyet az ügyféltörzsbe új ügyfélkódon kell rögzíteni.

Telephelyügyfél felvétele az ügyféltörzsbe

Telephelyügyfél felvétele az ügyféltörzsbe

Majd a számla/rendelés ügyfélkódban kell a telephelyet a képen látható módon felvenni.

Telephelyügyfél felvétele

Telephelyügyfél felvétele

Régi azonosítás

Ha nem sikerül azonosítani az ügyfelet, az ÜgyfélID állományban próbálja megtalálni.

Az ÜgyfélID állományba már nem ajánlott rögzíteni az ügyfeleket. Régen adatállomány karbantartásban lehetett megtenni a következők szerint: Típus = 1, Ügyfél = Machinátoros ügyfél kód, Telephely = üres v. Machinátoros telephely kód, ID = ügyfél GLN azonosítója (az utolsó,13. számjegy nélkül), Sorszám = 0.

Azonosítatlan ügyfél esetén a program a fejléc sor alatt kiírja az ismeretlen GLN azonosítót. Betöltéskor ilyen esetekben felvesz egy üres ügyfelet, így a következő alkalommal az ügyfél már nem lesz ismeretlen. Később az ügyfél beazonosítása után, vagy az ügyfél adatait kell feltölteni az ügyféltörzsben, vagy ha már korábban felvett ügyfélről van szó, akkor az ügyfélkódot kell lecserélni.