Elektronikus számlázás

NyomtatásElőzőFejezetKövetkező
Vevők > Vevőszámla

A program az alábbi szolgáltatóknak képes E-számla átadásra.

Ezen kívül megfelelő beállítással fájlba menthetjük a Számla fejléccel nyomtatott vevő és export számlák képét és adattartalmát.

E-számla előnyei

Az elektronikus számlázás segítségével számlázási költségeit tudja csökkenteni, oly módon hogy nem kell kinyomtatnia az ügyfeleinek szánt számlákat.

Önnek csak annyi a dolga, hogy a megfelelő szolgáltató kiválasztásával (lásd lentebb) és a Nagy Machinátor segítségével egy gombnyomással elektronikus számlát készít rendszerünkből.

A számla automatikusan elküldésre kerül a szolgáltatóhoz, az ügyfél pedig azonnal megkapja a számlát e-mailben.

További előnye, hogy az elektronikus számlázás alkalmazásával az Ön vállalkozása nemcsak fix költségeit tudja csökkenteti, hanem a környezet védelmére is odafigyel.

A számla elektronikus változata mellett elküldhető a számla képe is PDF formátumban, ehhez az adott szolgáltató választása után be kell kapcsolni ezt és meg kell adni a forintos, ill. devizás vevőszámla listaformázott típusát.

Az E-számla képes a szállítólevél képét is fogadni PDF-ben, így ennél a szolgáltatónál ez is (függetlenül a számla-PDF-től) bekapcsolható.

Elektronikus számlázáshoz ajánlott E-Számla szolgáltatók

E-Számla - www.e-szamla.hu

Számlaközpont - www.szamlakozpont.hu

Különbségek a két szolgáltató között a Machinátort érintő funkcionalitásban

A lényegi különbség a két szolgáltató működési mechanizmusában az, hogy az e-szamla.hu rendszeréből csak olyan ügyfélnek állítható ki elektronikus számla, aki az e-szamla.hu felületén előzetesen regisztrálásra került.

Ez azt jelenti, hogy mielőtt egy új ügyfélnek elektronikus számla készülne a Machinátorból, az ügyfelet regisztrálni kell az e-szamla.hu felületén, és az ott kapott ID-t visszaírni a Machinátor Ügyféltörzs/Fizetési feltételek/E-számla paramétereibe. Ennek egyszerűsítésére az alábbi funkcionalitások érhetők el:

ügyfélazonosítás

figyelmeztetés, ha a választott ügyfél nincs regisztrálva, mint e-számla ügyfél

automatikus ügyfélfelvételnél e-számla regisztráció

automatikus ügyfélfelvételnél e-számla regisztrációs hiba üzenet

 

A szamlakozpont.hu esetén a partner egyedi azonosítója az email cím, tehát nincs szükség a partner előzetes regisztrációjára a szamlakozpont.hu rendszerében, vagyis a Machinátorban rögzített ügyfélnek - az e-számla beállítása, és az ott történő email cím megadása után – egyből küldhető elektronikus számla. Ez viszont egyben azt is jelenti, hogy amennyiben ugyanannak a Machinátoros ügyfélnek az Ügyféltörzs/Fizetési feltételek/E-számla paramétereiben megváltoztatjuk az email címét, az ezután elküldött e-számlák a szamlakozpont.hu rendszerében egy új partner-fiók alatt fognak megjelenni. (Természetesen a partner összes adata ugyanaz, mint ami a számlán van, a külön partnerként történő bejegyzés csak egyes szamlakozpont.hu-s funkciókat érinthet, a Machinátorra nincs hatással. Ezekről a kapcsolatfelvétel során kérjük, náluk is tájékozódjanak!

 

Elektronikus számlázás folyamata

Elektronikus számlázás folyamata

Más célokra használható funkciók

Printsoft E-számlaközpont

Mentés fájlba

Számlázz.hu/XML átadás

Pontosfizetés.hu