Raktár forgalom állomány javítás [KL_JAV]

NyomtatásElőzőFejezetKövetkező
Készletek > Adatállomány műveletek

Az akcióval a raktárforgalom állományban keletkezett esetleges hibákat javíthatjuk ki.

Hiba típusonként el lehet dönteni, hogy a hiba kijavításra kerüljön, vagy csak lista készüljön a hibáról.

A funkció Mezőparaméterezhető.

Az alábbi ellenőrzéseket lehet végrehajtani.

Fejrész javítás: Amennyiben egy raktárforgalmi bizonylatot nem lehet módosítás üzemmódban kiválasztani, valószínűleg a fejrészjavítás megszünteti a problémát.

Gyártási szám javítás: Egyrészről azokat a gyártási számos raktárforgalmi bizonylat tételeket javítja, ahol a tétel mennyisége eltér a tételhez tartozó gyártási számok mennyiségétől. Másrészről azokat a GyártásiSzám állomány tételeket javítja meg, ahol egy Sorszámon belül az ID mező nem folytonosan növekvő sorszámú.

Ha Gyártási számok javítása = Nem kell, és az Automatikusan javítható hibák listázása = Kell, a program kilistázza azokat a rekordokat, amiknél a gyártási szám állományban és az ugyanazon sorszámon lévő RaktForg állományban nem ugyanaz a cikk van. Ha Gyártási számok javítása = Kell, kitörli azokat a gyártási szám rekordokat és csak azokat, amikre a korábbi feltétel teljesül.

Raktárközi javítása: A Raktárközi bizonylat tételeinek egymást követő Sorszámon kell lenniük. Először a raktárközi ki, utána a raktárközi be. Amennyiben ez fordítva van az akció megtudja cserélni a sorszámokat.

Kerekítés javítása: A RaktForg állományban a Mennyiség mezőt 3, az Érték mezőt 2 tizedesre kerekíti az akció.

Hiányzó hivatkozások pótlása: A RaktForg állomány mezőit vizsgálja a program:Raktár, Rekesz, Cikkszám, CikkTípus, stb. Amennyiben olyan értéket talál, amelyikhez nincs törzsadat (például a Raktár törzsben nincs 001 kód, pedig egy bizonylaton szerepel.), akkor a program az adott törzsadatba felveszi a bizonylat értékét.

Utolsó beszerzési ár ellenőrzés: Mozgásnemenként be lehet állítani, hogy a cikktörzsben található utolsó beszerzési ár mezőt frissítse vagy sem. A program az alapján vizsgálja, hogy a Cikktörzsben megfelelő adatot talál-e. Ezt a hibatípust a készletbeállítás is megjavítja.

Sorszám duplikáció ellenőrzése: A Raktforg.Sorszám mező értékének egyediségét vizsgálja a program. Duplikáció esetén csak kézzel lehet javítani a hibát. Hívja ügyfélszolgálatunkat!        

Számlasorszám meghatározás: az akció megy végig az Összes RaktForg rekordon Ügyfél+SzámlaSzám indexen és meghívja  E_SetSzlaSorszam eljárást, ha a RaktForg.SzámlaSzám#üres és RaktForg.SzlaSorszám=65565

 

Ha az akció létrehoz új cikket a forgalom alapján a következő esetek történhetnek:

- ha olyan cikket talál, ami nincs a cikktörzsben, felveszi,

- ha más cikkcsoporttal létezik, akkor klónozza azt (vagyis az eredeti megmarad),

de a felvett cikk nem választható lesz.