Bankbizonylat bevitel [NF_BATG]

NyomtatásElőzőFejezetKövetkező
Naplófőkönyv Részletek megjelenítése, elrejtése

Az akciót a bankbizonylatok bevitelére használhatjuk

Az új bizonylatokat a felvétel menüponttal rögzíthetjük.

Figyelem! A banki kivonaton szereplő tartozik és követel jelzésekhez képest nekünk fordítva kell rögzítenünk a pénzmozgás irányát (ami a banknak kifizetés, az nekünk beérkező pénz)!

A bizonylatokat a módosítás menüponttal változtathatjuk meg. A bizonylat törlését, kijelölés után az [F3]-as gombbal tehetjük meg. A törlés műveletét nagy körültekintéssel végezzük!

A bizonylatokat a kontírozás menüponttal kontírozhatjuk.

A bizonylatokat biztonságosan, a véletlen módosítás kizárásával a lekérdezés menüpontban tekinthetjük meg.

Előleg megosztás

Az előleg megosztásához lépjünk be a Bank - Forgalom - Módosítás menüpontba. Válasszuk ki a megosztani kívánt bizonylatot. A bizonylat összegét módosítsuk a számla végösszegével egyező értékre. Lépjünk be a Bank - Forgalom - Felvétel menüpontba. A bizonylat számát, melyet a program felkínál, javítsuk át az előző lépésben módosított bizonylat számára. Az összeg mezőbe írjuk az előlegből fennmaradó összeget (melyet az előleg összegéből levont számla végösszege határoz meg).

Példa

A megosztással több azonos számú, előleg típusú bizonylatot hozhatunk létre (a bizonylatok összegének egyeznie kell az eredeti bizonylat összegével), melyeket különböző számlákhoz rendelhetünk.

Paraméterek

Bizsorozat

BővítettKont

CímFileNév

NincsMunkaSz

Üzemmód

       Üzemmód értékei