105-ös fejlesztési ciklus

NyomtatásElőzőFejezetKövetkező
Üdvözlet

Általános

Kapcsolat a SHOPRENTER webshoppal

Új almodul készült a rendelésnyilvántartás modulhoz: SHOPRENTER Webshop kapcsolat.

A modul áráról és az üzembe-helyezés körülményeiről érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon.

SHOPRENTER

SHOPRENTER

Pénzügy

Költséghely felosztás változása

A számlákban és vegyes könyvelési tételekben megadható költséghely/témaszám felosztásnál a felhasználó által választható, hogy a felosztandó értéket százalékos formában vagy abszolút értékben szeretné megadni. (F5: %|Ft ikon)

A felosztásnál az elkezdett felosztási (százalékos és abszolút) értékébe a program beajánlja a még nem felosztott, fennmaradó százalékos értéket és összeget.

Költséghely felosztás

Költséghely felosztás

Számlaimport a Számlázz.hu-tól

A vevő/szállító számla import képes fogadni a Számlázz.hu általános számlaformátumát is. Jelenleg a Számlázz.hu rendszeréből direkt módon nem lehet ebben a formátumban számlát exportálni, a funkció a később megvalósításra kerülő automatikus (E-számlához hasonló) számlafogadás része.

Bérszámfejtés

Járulékigazolás szűkíthető alkalmazás minőségre

Mivel egy személynek több (az adott időszakban élő) alkalmazásminősége is lehet, lehetőség van arra, hogy személyenként vagy csoportosan megválasszuk, melyik alapján kívánunk igazolást készíteni. Külön menüpontban kezelhetjük az egy személyre kért igazolást és egy másikban a csoportosat, ezért egy személy esetén jogviszony SID-et, míg több személy esetén alkalmazás minőség képletet adhatunk meg. Így szükség esetén ki lehet zárni azokat az alkalmazás minőségeket (pl. 60), amelyekről nem kell igazolást készíteni.

Járulékigazolás menük

Járulékigazolás menük

Dátum részletezés bővülése a bérjegyzéken

A bérjegyzék beviteli ablakában a Dátum részletezésnél két új érték választható (munkarendes dolgozók esetében van értelme a lekérésnek a két új értékkel):

Kell, időtartam nélkül - minden olyan napra, ahol a naptípus nem pihenő nap, kiírásra kerül a munkarend gridben felvett összes naptípus, és a hozzá tartozó dátum, de az óra tól-ig, valamint az óraszám nem kerül így feltüntetésre - (régi Kell érték esetén az is kiíródik).

Teljesített munkanapon kívül minden, időtartam nélkül -  ugyanaz, mint a teljesített munkanapon kívül minden, de az óra tól-ig és az óraszám nem kerül kiírásra (régi Teljesített munkanapon kívül minden-nel az is kiíródik).

Dátum részletezés lehetőségek a bérjegyzéken

Dátum részletezés lehetőségek a bérjegyzéken

Logisztika

WEB alapú Machinátor változások

Néhány változás történt a WEB alapú Machinátor használatában:

1.A web menü paraméterekben funkciónként megadható, hogy legyen-e extra összesítés a tétel adatok alapján, mely tartalmazza pl. a nettó/bruttó súlyt, ill. a térfogatot.

2.A web menü paraméterekben funkciónként megadható, hogy legyen-e PDF nyomtatás. Ha van, a bizonylat rögzítése után megnyithatjuk a bizonylatot böngészőben, ahol a PDF nyomtatási képe látható és igény szerint onnan nyomtatható.

3.Vevő-, ill. szállítórendelésnél be lehet kérni a szállítási határidőt. Ehhez az is kell, hogy a web menü paraméterekben a Cikk keresés paraméterek/Cikk választás után mező Tétel ablak értéken álljon, valamint a Szállítási határidő paraméterek Mindig kérje be vagy Ajánlott érték legyen.

4.Forgalmi bizonylattípusoknál a web menü paraméterekben meg lehet adni, hogy az ajánlott ár nettó vagy bruttó legyen.

5.Ha a cikkre meg van adva minimum rendelendő mennyiség, azt a webes rendelés felvétel is figyelembe veszi és nem enged az alatt rögzíteni.

WEB menü paraméterezés

WEB menü paraméterezés

Helyettesítő cikkek használata

A vevőszámla, a készletforgalom, a kisker számlázás, a rendelés nyilvántartás és a készlet lekérdezés mutatja a helyettesítő cikkek készletét is. ALT+F6-tal át lehet lépni a helyettesítő cikk ablakba és választani lehet a helyettesítő cikkek közül, ekkor ez lesz bevonva az aktuális forgalomba. Az ablak mutatja a cikkek raktár/rekesztől független össz. készletét, az adott forgalomban használt tárhely szerinti készletét (ez vevőszámla és készlet lekérdezés esetén azonos az össz. készlettel) és használt árképzés szerinti árat is.

Helyettesítő cikk ablak a raktárforgalomban

Helyettesítő cikk ablak a raktárforgalomban

Árváltozás és cikk csere táblázat betöltése fájlból

Az árváltozás és a cikk cserebere akciók külső (tabulátoros .csv kiterjesztésű szöveges) fájlból is képesek fogadni azon cikkek listáját, amelyekre az adott akciót futtatni szeretnénk. F7 gombbal a kézzel felvett tételeket menthetjük fájlba, míg Shift+F7 gombbal a megfelelő szerkezetű fájlból tölthetünk vissza tételeket.

A fájlból csak a táblázatban nem lévő sorokat importálja be a program, a meglévőket nem írja felül.

Táblázat elmentése-betöltése

Táblázat elmentése-betöltése

Egyéb