127-es fejlesztési ciklus

NyomtatásElőzőFejezetKövetkező
Üdvözlet

Általános

Változás a NAV Online adatszolgáltatásban

A NAV Online adatszolgáltatás már csak TLS 1.2-es API verzióval valósítható meg 2019. április 29-től kezdve.

A Machinátor a TSL 1.2 a 3.1.127.56349-es verziótól (2019.04.24.) kezdve van megvalósítva.

WEB alapú Machinátor

Megújult a Web alapú Machinátor kinézete, mely letisztult felülettel, de változatlan tartalommal segíti a felhasználók munkáját.

Megújult felületű webes Machinátor

Megújult felületű webes Machinátor

Pénzügy

TAO csoportos adószám

Megadható mind a saját, mind az ügyfelek TAO csoportos adószáma a Saját címben, ill. az Ügyféltörzs/További adatokban. Bármelyik meg van adva, a hagyományos formátumú számlákon megjelenik. Formázott számlaképre azonban listaformázással kell rátenni.

Közvetített szolgáltatás jelzése a számlán

A Cikktörzsben jelölhető, ha egy cikk közvetített szolgáltatás. Ha igen és ez a cikk van választva egy számlatételben, automatikusan bekapcsolódik a Közvetített szolgáltatás jelző, valamint ha van ilyen tétel a számlán, a nyomtatásban megjelenik A számla közvetített szolgáltatást is tartalmaz. megjegyzés.

Közvetített szolgáltattás jelzése a számlaképen

Közvetített szolgáltattás jelzése a számlaképen

1965M nyomtatvány frissítése

Frissült a 1965 nyomtatvány, így az M-es lapon az ügyfél adószáma mező a 0A0001C006A EAZon-ba került. Ha az ügyfélnek van ÁFA csoportos adószáma, az kerül ide, ha nincs, a saját adószáma.

BizSorozat a pénztárban

A Pénztártétel generálásnál is működik a BizSorozat=Év paraméter, így elérhető, hogy a bizonylat dátuma alapján adja meg a program a sorozatot. Amennyiben a BeSorozat és/vagy a KiSorozat paraméter is és a BizSorozat=Év is be van állítva, a BeSorozat/KiSorozat az erősebb. Figyeljünk arra, hogy a BizSorozat paraméter a menük többségében a főmenüben van, így a pénztár modulra is érvényes. Ha úgy akarjuk használni a pénztárt, hogy semmilyen ajánlást ne alkalmazzon, vegyük ki a paramétert a főmenüből és helyezzük el csak azokban az almenükben, amelyekben használni kívánjuk az évsorozatolást (pl. készlet, bank, stb).

Alszámlák a számlaszűrésben

Változott a Számlakezelésben az alszámlák (helyesbítő/sztornó számlák) megjelenítése.

A szűrés tulajdonságaiban az Egyenleg szűrések paragrafusban már nem elérhető az Alszámla egyenlege kapcsoló, azt a program szabályozza: Ha az Egyenleg típus=Nincs és a szűrés mezőválasztójában nincs Egyenleg oszlop, megjelennek az alszámlák, ha az Egyenleg típus bármi más vagy van Egyenleg oszlop a mezőválasztóban, nem jelennek meg, hanem az értékük beleszámolódik a főszámla egyenlegébe.

Bérszámfejtés

Negyedéves munkaügyi jelentés

Elérhető, és a KSH Elektra rendszerébe átadható a 2009-es OSPA jelű adatszolgáltatás.

Letiltások

A nem béren kívüli juttatások esetébe felmerült a kérdés, hogy mivel bérként adózó tételként kell őket számfejteni, a letiltásoknak alapját képezik-e.

Ehhez a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar állásfoglalását kértük, amely alapján a letiltások alapját képezik ezen tételek is.

Az állásfoglalás itt olvasható.

Bérelem ablak szűrhetősége

A Személytörzs / Bérelemek ablakban fejlesztésre került egy szűrési lehetőség, amivel könnyen megkereshetjük pl. az aktuális hónapban érvényes bérelemeket.

Logisztika

 

 

Egyéb

Tárgyi eszköz leltár felvételi ív

A Tárgyi eszköz leltár kiértékelésbe üzemmód kapcsoló került, mellyel leltár felvételi ívet is kérhetünk, segítve a leltározás menetét. Formázott felvételi ív is készült az akcióhoz.

Leltár felvételi ív

Leltár felvételi ív