129-es fejlesztési ciklus

NyomtatásElőzőFejezetKövetkező
Üdvözlet

Általános

NAV adatexport változás

Az akció olyan időszakról, melyben nem volt számlakibocsátás, nullás bevallást készít, azaz csak az XML fejlécét készíti el és az <export_szla_db> mezőbe nullát tesz.

Nullás adatexport

Nullás adatexport

Pénzügy

Szállítói egyenlegközlő levél

A Folyószámla egyenlegközlő levél akció Analitika = Szállító/Import paraméterrel már a bejövő számláinkról is képes listát készíteni, mely elősegítheti a szállítóink felé fizetendő egyenlegünk egyeztetését. A központi BIGMAC menüben már mind a Szállító/Listák, mind a Külkereskedelem/Import/Listák között szerepel a menüpont és készült két progenes listaforma a szállítói egyenlegközlő levélre.

Szállítói egyeztető levél

Szállítói egyeztető levél

Bérszámfejtés

Szociális hozzájárulási adó és EKHO mértékének változása

2019. július 1-jétől a szociális hozzájárulási adó és az EKHO kifizetőt terhelő részének mértéke 17,5 %-ra csökken.

 
Önöknek nincsen semmilyen teendőjük, a frissítést követően 2019.07.01-től felvett számfejtésekben már az új adómértékkel történik a számfejtés.

Amennyiben a frissítést megelőzően, előre felvettek 2019.07.01. vagy annál későbbi dátummal számfejtést, akkor ezeknél a számfejtéseknél minden esetben újraszámfejtés szükséges, csak ebben az esetben számítja át a program az új százalékkal az érintett adatokat.

Szeretnénk tájékoztatni, hogy a ezen programverzió nem tartalmazza a jogszabályi változással összefüggésben a 1908-as bevallást érintő módosításokat. Ennek a fejlesztése csak azután lesz lehetséges, ha a NAV honlapján már elérhető lesz az új, módosított 1908-as nyomtatvány.

 

 

Logisztika

 

 

Egyéb