Nyilatkozat_13

NyomtatásElőzőFejezetKövetkező
Bérszámfejtés > Adatszolgáltatások, Nyilatkozatok > NAV Adatszolgáltatások > 2013

A 13NY29 Nyilatkozat az Apeh adatszolgáltatás / 2013 menüpont alatt található.

A nyilatkozatot a következő Apeh információ alapján kell felvenni: http://nav.gov.hu/nav/ado/szja/nyilatkozatok_20131216.html

Nyilatkozat felvétel

Előszőr a Nyomtatás menüpontban Üres 13NY29, 13NY30 nyilatakozatot nyomtatni.

Akinek volt 2013.évben számfejtése mindenkire nyomtat egy üres nyilatkozatot a program. Csak a fejléc adatok kerülnek ebben az esetben kitöltésre.

Nyilatkozat nyomtatás

Nyilatkozat nyomtatás

Miután valaki aláírva visszaadta a nyilatkozatát (melyet archiválni lehet a Dokumentum- és Iratnyilvántartás modul segítségével), fel kell rögzíteni az adatokat a Felvétel menüpont alatt.

Nyilatkozat felvétel

Nyilatkozat felvétel

Amennyiben valaki munkáltatói adaómegállapítást kért és a munkáltató vállalta annak elkészítését, a Jövedelemadó megállapítás sorban lehet rögzíteni, hogy a végső soron ki fogja a személy adóbevallását elkészíteni.

Adómegállapításhoz nyilatkozat nyomtatás

Üres Nyilatkozat adómegállapításhoz

Amennyiben Munkáltatói adómegállapítás (13M29) történik a munkavállalónak meg kell adnia azokat az adatokat, melyek nélkül az előbb említett két adatszolgáltatás kitöltése nem lehetséges. Ehhez nyújt segítséget a Nyomtatás menüpontban az Üres Nyilatkozat adómegállapításhoz üzemmód. Kitöltés céljából a kinyomtatott lapokat oda kell adni a munkavállalóknak. Miután kitöltve visszaadták azokat, az adatokat be kell gépelni a nyilatkozat Felvétel / Módosítás üzemmódjában.

Érdemes szűkíteni azokra a személyekre, akikhez Munkáltatói adómegállípodás lett beállítva.

Nyilatkozat kitöltve

Ellenőrzés céljára használható a Nyilatkozat kitöltve üzemmód. Ebben az esetben a felvitt adatok alapján kitöltve kerülnek kinyomtatásra a nyilatkozatban megadott adatok.