Nyilatkozat_16

NyomtatásElőzőFejezetKövetkező
Bérszámfejtés > Adatszolgáltatások, Nyilatkozatok > NAV Adatszolgáltatások > 2016

A 16NY29 és 16NY30 Nyilatkozat Bérszűrés menüpontban nyomtatható.

Nyilatkozat felvétel

Miután valaki aláírva visszaadta a nyilatkozatát (melyet archiválni lehet a Dokumentum- és Iratnyilvántartás modul segítségével), fel kell rögzíteni az adatokat a Felvétel menüpont alatt.

Nyilatkozat felvétel

Nyilatkozat felvétel

Amennyiben valaki munkáltatói vagy adóhatósági adómegállapítást kért, a Jövedelemadó megállapítás sorban kell ezt rögzíteni. A 1708-as nyomtatvány januári bevallási időszak esetén ebből az adatokból fog dolgozni, hogy mely dolgozóknál kell jelölni a munkáltatói vagy adóhatósági adómegállapítás tényét.

Adómegállapításhoz nyilatkozat nyomtatás

Üres Nyilatkozat adómegállapításhoz

Amennyiben Munkáltatói adómegállapítás (15M29) történik a munkavállalónak meg kell adnia azokat az adatokat, melyek nélkül az előbb említett két adatszolgáltatás kitöltése nem lehetséges. Ehhez nyújt segítséget a Nyomtatás menüpontban az Üres Nyilatkozat adómegállapításhoz üzemmód. Kitöltés céljából a kinyomtatott lapokat oda kell adni a munkavállalóknak. Miután kitöltve visszaadták azokat, az adatokat be kell gépelni a nyilatkozat Felvétel / Módosítás üzemmódjában.

Érdemes szűkíteni azokra a személyekre, akikhez Munkáltatói adómegállapítás lett beállítva.

Nyilatkozat kitöltve

Ellenőrzés céljára használható a Nyilatkozat kitöltve üzemmód. Ebben az esetben a felvitt adatok alapján kitöltve kerülnek kinyomtatásra a nyilatkozatban megadott adatok.