Órabér számfejtése (LedolgÓra)

NyomtatásElőzőFejezetKövetkező
Bérszámfejtés > Számfejtési esetek

Órabéres dolgozó

Órabéres az, akinek a Személytörzs/Személyi alapbér menüpontban a tárgy hónapra vonatkozó sorban az Órabér ki van töltve és a Személyi alapbér nincs megadva.

A havi adatok bevitele akcióban az [F5] funkció billentyű megnyomása után van lehetőség az óradíjas dolgozónál bevinni a munkával, valamint fizetett távolléttel töltött órák számát.

Ha a dolgozónál időadatokat is megadunk, a program automatikusan óradíjas dolgozóként kezeli és a ledolgozott napok arányában nem végez semmilyen arányosítást.

Az Órakódok mezőn a Óratörzsben felvett órakódok közül lehet választani. Időadatokat azért érdemes felvenni mert a dolgozó munkaidő-elszámolása ez alapján történik.

Kapcsolódó paraméter: AlapOBSzámít

Havi béres dolgozó

Havi béres az, akinek a Személytörzs/Személyi alapbér menüpontban a tárgy hónapra vonatkozó sorban az Órabér nincs töltve és a Személyi alapbér meg van adva.

Abban az esetben, ha a dolgozóval a munkaszerződést havi bért tartalmaz, de a munkaügyi elszámolás mégis óránként történik a következő lehetőség van a programban.

A havi adatok bevitele során, az egyes naptípusokat (Pl.: Teljesített munkanap) részletező ablakban F5:Órakód részletezés funkcióban lehet megadni a tárgyidőszak órakód szerinti részletezését.

Havi adatok - Órakód részletezés

Havi adatok - Órakód részletezés

A részletező ablakban olyan órakódot kell megadni, amelyben az Alapóradíj sor van kitöltve.

Az Alapóradíj kiszámítása a havi bér alapján történik (havi béres esetén): kapcsolódó paraméter AlapO2Számít

Túlórákat az F5:Órabér számfejtése menüpontban érdemes számfejteni, mert ott ugyanaz az órakód már a munkatörvénykönyv rendelkezései szerint a havi alapbér alapján a 174-gyel történő osztás alapján határozza meg az egy órára jutó bért.

Órakódok átalakítása 2012-ben

Az Munkatörvény könyv miatt az órakódokat át kell nézni - Részletek