Üzemmód

NyomtatásElőzőFejezetKövetkező
Keretrendszer > Paraméterek > U

Az Üzemmód paraméter a bizonylatgeneráló funkciók alap paramétere.

Alapvetően azt határozza meg, hogy az adott menüpontban a bizonylatot fel lehet-e rögzíteni, módosítani, vagy csak a lekérdezni lehet.

Ebből adódóan a paraméter, a menümódosítás funkció segítségével a felhasználói jogosultságok kialakításának lehetőségét hordozza magában.

Az üzemmód paraméterből, a paraméterben kiválasztható értékek tekintetében számtalan változat létezik.

Azt, hogy az adott funkció melyik értéket ismeri, a funkció leírások tartalmazzák.

Választható értékek

Felvétel

Az érték használat  esetén a funkció új bizonylatok felvételére alkalmas.

Módosítás

Az érték használat  esetén a funkció már felvett bizonylatok módosításra alkalmas.

Lekérdezés

Az érték használat  esetén a funkció már felvett bizonylatok megtekintésére alkalmas, de módosítására nem.

Bevitel

Az érték használat  esetén a funkció új bizonylatok felvételére és módosítására alkalmas.

Stornírozás

Az érték használat  esetén a funkció a kiválasztott bizonylat típusát állítja át stornóra (ekkor a tételek között szerepelni fog, de a készletbe és a feladásba nem számít bele raktárforgalom funkció esetén).

Vevő előleg, ill. export előleg sztornírozása valósítható meg.

Kiszállítás

Az érték használat  esetén a funkció a diszponált típusú raktárforgalmi bizonylatok változtathatók normál-ra a dátum módosításának lehetőségével.

Kitöltés

Forintos és devizás számla készítésnél a paraméterrel indított menüpont az utolsó rögzített forintos vagy devizás szállítólevél ügyfelét és tételeit felhasználva készít számlát.

Kontírozás

Az érték használat  esetén a funkció csak a költséghely, Témaszám és a Költséghely főkönyvi szám mezők lesznek módosíthatók. Kötelező megadni.

Beállítás

Készlet beállítás. Alkalmazó funkció: Készlet beállítás

Lista

Negatív készlet lista készítése. Alkalmazó funkció: Készlet beállítás

Export

A készlet adatait szöveg file-ba (Floppys bizonylatba) exportálhatjuk. A beviteli ablakban meg kell adnunk az évet és a file nevét (kiterjesztéssel), valamint lehetőségünk van raktár, rekesz és cikkcsoport szűkítés beállítására. További információk a Floppys bizonylatról KL_FORGG Kitöltés floppyról. Az Export üzemmódot általában egy adott raktár / rekesz leürítésére, vagy készlet leértékelésre lehet használni. Készlet lekérdezés funkció esetén használható.

A főkönyvi karton lista is használja a paraméter, hatására a hagyományos helyett formázott listát kapunk.

Generálás

Az érték használat esetén a funkció új bizonylatok generálására alkalmas. Alkalmazó funkció: Városüzemeltetés számla generálás

Listázás

Az érték használat esetén a funkció generált bizonylatok listázására akalmas. Alkalmazó funkció: Városüzemeltetés számla generálás

Időzített

Az UNAS webshop automatizálása használja a paramétert.

FTP lekérdezés

Bérelt FTP tárhely adatainak lekérdezéséhez kell ezt az értéket beállítani az SY_DBHIS akcióhoz

Törlés

Az E-mail lekérdező funkció a megadott dátum előtti tárolt üzenetfájlokat törli a háttértárról.

ESzamlaHuReg

Ha a rendelésből automatikusan felvételre kerül az ügyfél (Időzített/eseményvezérelt feladatokkal létrehozott eseményvezérelt feladatként), akkor az Ügyféltörzs/Fizetési feltételek ablak e-számla paraméterek részbe is bekerülnek az adatok és lefut az ID ellenőrzés/beregisztrálás az E-számla.hu-ba. A megfelelő működéshez az eseményvezérelt feladatban megadott AL_UGYFG akcióhoz az Üzemmód=ESzamlaHuReg paramétert kell felvenni, míg magát az eseményvezérelt feladatot Esemény típus=Bizonylat esemény, Esemény szűrés=Felvétel, Bizonylat típus szűrés=Ügyfél és Bizonylat szűrés kód=3.000.000.007 paraméterekkel kell létrehozni.

Kapcsolódó paraméter: SzlaHuRegHib=ÜgyfélMegjegyzés