Automatikusan futtatható menüpont [SY_AUTO]

NyomtatásElőzőFejezetKövetkező
Ügyfélkapcsolat-kezelés [CRM] > Automatizálás

A funkció segítségével olyan menüpontot készíthetünk, amely elindítása után a program nem fog párbeszéd ablakot nyitni, hanem kérdés nélkül lefut.

Alkalmazási lehetőségek

- Az elkészített menüpontot a CRM modul részét képező Időzített feladatok, az Eszközválasztás után lefutó feladatok és az Eszköztár funkciókban lehet alkalmazni.

- Továbbá az ütemezett akciók futtatása funkcióban lehet használni. Az ÜtemezettAkc paramétert lehet úgy paraméterezni, hogy egy automatikus menüpontot indítson el.

Pl.: A Vevőszámla fizetési felszólítás LG-s lista segítségével köremail küldhető minden este automatikusan az összes ügyfélnek, akinek lejárt számlája van.

- A Cikkszámkereső kontrollokban a CikkAuto paraméter használatával lehet a menüpontot elindítani. Ezzel lehetővé válik, hogy a cikkszám kiválasztásához bármilyen, a felhasználó által kért információt meg lehessen jeleníteni.

Rögzítés / Karbantartás üzemmód

Rögzítés üzemmódban lehet "felvenni" azt a folyamatot, amit a Futtatás üzemmódban fogunk "lejátszani".

A funkcióban alapvetően a Lista Generátor (AL_LGACT) által készített listák és a Mezőparaméterezhető funkciók automatizálhatók.

A Rögzítés üzemmódban a Lista kiválasztása után a lista inputjában megadott értékeket a funkció eltárolja.

Ablakok

Automatizált folyamat

 

 

 

 

Amennyiben nem Listagenerátor funkció kerül beállításra, csak menüparaméterek elmentésére van lehetőségünk. Az input megjelenését ebben az esetben csak olyan funkcióknál lehet elkerülni, amelyekben a NincsInput paraméter beállítható.

A CRM / Automatizálás / Automatikus menüpont kommunikációból menüpont segítségével le lehet modellezni egy kommunikáció felvételét. A modellezés során a program összeállít egy paraméter állományt, ami alapján rögtön létrehoz egy Automatikusan futtatható menüpontot.

Futtatás

Futtatás üzemmódban a rögzítés üzemmódban felvett funkció fog lefutni.

Minden automatikus feladat kap egy azonosító számot (ID-t). Amennyiben csak egy azonosítószámhoz tartozó funkciót akarunk elindítani a menüpontban, be lehet állítani az AutoID paramétert. A paraméter értékében kell az azonosító számot megadni.

Technikai információ

A ProgEn Kft. a program frissítéssel együtt ad néhány automatikusan futtatható menüpontot, amelyeket a program különböző területein használ fel. Ezek a 3 milliárd feletti ID tartományban találhatók. A felhasználó által felvett menüpontok a 3milliárd alatti tartományban lesznek rögzítve.