Időzített/eseményvezérelt feladatok [SY_IDOZ]

NyomtatásElőzőFejezetKövetkező
Ügyfélkapcsolat-kezelés [CRM] > Automatizálás

A funkció a CRM modul része. Segítségével meghatározott időközönként ismétlődő, illetve eseményvezérelt feladatokat lehet lefuttatni. Ez utóbbi abban különbözik az AL_ESVAF által megvalósított esemény vezérléstől, hogy itt az esemény által kiváltott folyamat nem (csak) az eseményt kiváltó terminálon indul el!

Időzített feladat aktiválás

Időzített feladat aktiválás

Ablakok

Időzített/eseményvezérelt feladatok

 

 

 

Alkalmazási lehetőség

Lejárt feladatok

Forgalmi adatok időzített lekérése

Állandó feladat

Feladatértesítési szabály

Automatikus mentés

Leírás

Az akció futhat rendszergazdai vagy felhasználói jogosultságokkal. Az utóbbiban csak saját feladatok módosíthatóak, ennek megfelelően a választási lehetőségek szűkebbek.

A feladatok az "AutoWork" kötetfüggetlen adatállományban tárolódnak. A program ezen adatállományból (megfelelő szűrésekkel) betölti memóriába az adott napra érvényes feladat tábláját, és a későbbiekben csak memóriából dolgozik. Ezért egy feladat módosítása vagy új felvétele csak a frissülés után fog érvényre jutni.

A feladat tábla frissül:

Programindításkor

Az előző frissítéstől számított 30 perc elteltével,

Dátumváltáskor (éjfélkor)

Felhasználó ki- és bejelentkezéskor.

A feladatok ellenőrzése percenként történik, de csak akkor, ha a program valamilyen felhasználói beavatkozásra vár. Ezért egy olyan  funkciót, amely nem igényel beavatkozást ( Pl.: lista leválogatás, nyomtatás, készlet beállítás...) nem fog megszakítani. A feladat futtatása az éppen futó akciót működését  felfüggeszti, így a felhasználókoz kötött feladatoknak lehet képernyő input-uk, a többi esetben viszont ez nem célszerű, hiszen korán sem biztos, hogy látja valaki: az ilyen feladatok várhatóan időtúllépés miatt meg lesznek szakítva.

Hosszabb folyamat esetén számítani kell arra, hogy annak lefutásáig az adott terminál hasznavehetetlen lesz,  szerveren viszont a kiszolgálást ez csak pont annyiban befolyásolja, mintha kézzel indítanánk el a feladatot.

A folyamat elindításakor a program:

Ha a megadott kötet nem egyezik az aktuálissal, vagy nincs betöltve menü, akkor átvált a megadott kötetre.

Lefuttatja a feladatot

visszaállítja a kötetet (ha volt).

Paraméterek

RendszerGazd