Kp. számlák pénztárba konvertálása [VV_KP2PT]

NyomtatásElőzőFejezetKövetkező
Vevők > Elektronikus adatfeldolgozás Részletek megjelenítése, elrejtése

Az akció a készpénzes számláinkból generál pénztártételeket.

A funkció mind vevő, mind szállítószámlák alapján képes pénztártételt generálni (lásd Üzemmód paraméter).

A funkciót akkor érdemes használni, ha egy számla rögzítése után nem szeretnénk külön felvenni a pénztárbizonylatot, de azt feltételezzük, hogy a pénztárba ténylegesen megtörtént a pénz be(ki) fizetése.

A funkció elindítása után egy dátumtartomány megadása után elindul a pénztártétel generálás.

Érdemes naponta futtatni és utána ellenőrizni a pénzkészletet.

Pénztártétel generálás feltételei

Ha egy vevőszámla könyvelési dátuma beleesik a megadható dátum intervallumba és készpénzes, akkor az akció megnézi, hogy a pénztárban van-e hozzá tartozó bizonylat. Ha nincs, elkészíti azt a számla könyvelési dátumával. Ha szerepel és a számla végösszege eltér a pénztári összegtől, akkor kijavítja azt. 'Készpénz-1' fizetési mód esetén ügyfelenként, számlánként készül egy pénztártétel.

A 'Készpénz-2' számlák napi végösszege egy egyéb típusú tételben kerül a pénztárba, 'Napi készpénz-2 árbevétel' szöveggel.

Előlegfigyelés beállítása esetén, ha a korábbi pénztártétel főkönyvi száma különbözik a számla főkönyvi számától, akkor a pénztártétel főkönyvi számával készül egy kiadás a korábbi összegről és a számlatörzs főkönyvi számával egy bevétel a teljes összegről. Az előlegfigyelés csak a 'Készpénz-1' típusú számlákra érvényes.

Amennyiben nincsenek számlasorozatok, csak a készpénzes fizetési módú számlákról történik generálás, ha vannak számlasorozatok, akkor csak az ott Kp. fizetési mód-nak beállított típusokról készül generálás és csak akkor, ha a sorozatban nincs bekapcsolva az automatikus pénztár- (vagy valutapénztár)tétel generálás.

A funkció (a számlasorozatokban bekapcsolható automatikus pénztártétel generálással ellentétben) képes nem nyomtatott státusú számlákból is pénztártételt generálni.

A funkció a Hitekártya elszámolás része is. Amennyiben egy pénztár be van állítva a Hitelkártya paraméterekben (lásd Hitekártya elszámolás ), akkor csak a Hitelkártya fizetési módú számlák lesznek begenerálva.

 

Pénztártétel generálás készpénzes számlák alapján

Pénztártétel generálás készpénzes számlák alapján

Készpénz-2 típusú számlák esetén "Egyéb" típusú tétel jön létre "Napi készpénz-2 árbevétel" néven az adott nap összes Készpénz-2-es számláiról.

Paraméterek

AlSzlaKiegy

BizSorozat

CsakHitelKár

CsakKészp-1

CsakKészp-2

FTPénzKerek

KpFizKerek

NincsInput

Pénztár

PénzTételGen

SzlaParamId

SzlaSorozat

UtánvétFiz

Üzemmód

       Üzemmód értékei

ValPtHKártya

VevőSzBesKpl