Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás [VV_NAVSZ]

NyomtatásElőzőFejezetKövetkező
Vevők > Lekérdezések, listák > Pénzügyi adatszolgáltatás

A 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet alapján adatszolgáltatási kötelezettsége van a belföldi adóalany által számítógépes programmal kibocsátott számláknak..

A programon belül BIGMAC menü használata esetén a következő helyen érhető el a funkció: Vevők/Listák/Adatszolgáltatások/Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás

Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás

Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás

Beviteli ablak

A program azokról a számlákról szolgáltat adatot, amelyek "Számla" fejléccel kerülnek kinyomtatásra. Az előleg terhelési értesítőkről nem készül ilyen. Azonban a pénzügyileg rendezett és "Számla" típussal kinyomtatott (belföldi) előlegszámlákról már készül.

A program frissítése előtt kinyomtatott számlákról is készül adatszolgáltatás, amennyiben a fenti feltételeknek megfelelnek.

Cím adatok az adatszolgáltatásban

A létrehozandó fájlban meghatározott módon kell mind a saját, mind a vevő cím adatait átadni. Ehhez a programban is megfelelő módon kell ezeket az adatokat rögzíteni.

A saját címünket a Struktúra/Pénzügy/Saját cím helyen adhatjuk meg olyan módon, mely megfelel az elvárásoknak.

Saját cím

Saját cím

A partner címét az ügyféltörzs alapadatai között adhatjuk meg. Itt figyelni kell arra, hogy megfelelő módon legyenek kitöltve a cím mezők, azaz az irányítószám, a helységnév és a további cím adatok külön mezőkbe kerüljenek. Figyelni kell arra is, hogy a közterület jellegét a program csak abban az esetben tudja jól meghatározni, ha betartunk néhány szabályt. Vagy írjuk ki a teljes közterület jelleget (pl. utca vagy tér) vagy ha rövidítünk, az általánosan elfogadott rövidítési szabályok szerint tegyük (pl u. vagy t.), ill. a rövidített nevek után mindig hagyjunk ki egy szóközt!

Ügyfél cím

Ügyfél cím

Üres bevallás

Az akció olyan időszakról, melyben nem volt számlakibocsátás, nullás bevallást készít, azaz csak az XML fejlécét készíti el és az <export_szla_db> mezőbe nullát tesz.

Nullás adatexport

Nullás adatexport

Import

A Számla importálás (XML) funkció képes más programok által készített adatszolgáltatást beimportálni.

Paraméterek

ÁrfolyamKell

KönyvDátKell