Fuvardíj adatok

NyomtatásElőzőFejezetKövetkező
Rendelés-nyilvántartás > Referencia > Vevő rendelés > Műveletek

Ezzel a művelettel egy helyen válnak láthatóvá a Fuvardíj paraméterben felvett adatok. A fuvardíjakkal kapcsolatban megjelenő információk pipákkal szabályozhatók.

A megjelenő információk mindig az adott bizonylatra, vagy bizonylat tételre kalkulálva értendők.

A bizonylaton történő módosítások során a megjelenített értékek dinamikusan változnak az éppen aktuális állapot szerint.

Használható például

- felvételkor, a vevővel történő alkudozás során a fuvar költségek áttekintésére, vagy

- módosításkor, ha változik a bizonylat tartalma és a megváltozott tartalommal (pl. más tömeg és/vagy érték) már egy másik fuvarozóval kedvezőbb áron oldható meg a szállítás.

A művelet csak megjeleníti a fuvar paraméter értékeket,
 (kivéve azokat, ahol a típus mező látható, mert ezek a programba korábban beégetett értékek kiváltására születtek és nem adható meg bennük fuvardíj)
a bizonylatban beállított Fuvar és Mérték mezők értékeit nem módosítja! Amennyiben a rendelésen a Fuvar mező üres, vagy nem az a típusú fuvar szerepel benne, amelyik a művelet információi alapján a legkedvezőbb lenne, úgy a Fuvar mezőt kézzel kell átállítani a kívánt értékre és bizonylat mentés után le kell futtatni a Fuvardíj számítás műveletet, ami újrakalkulálja a fuvar mértékét az újonnan beállított fuvar paraméternek megfelelően.

 

"Megjelenítés"

Mezőleírások

Teljes bizonylat

[I/]N. Igaz esetén a teljes fuvarösszeg kikalkulálásához az egész bizonylatot figyelembe veszi a program. Hamis érték esetén csak az utoljára kiválasztott tételét, ha még nem volt egy sem kiválasztva, akkor az elsőét. Ezzel megvizsgálható, hogy ha valamiért egy adott tételt külön kellene szállítani, akkor az melyik szállítóval milyen költséget jelentene.

Érvényes körzet

[I/]N. Igaz esetén csak azokat a fuvar paraméter sorokat (Szállítási díj fül) mutatja meg a program, amelyek megfelelnek a bizonylaton szereplő szállítási cím körzetének. Hamis esetén minden körzet sora megjelenítésre kerül. Hasznos lehet például, ha az ügyfél sokallja a szállítást és meg akarjuk nézni, hogy másik telephelyére olcsóbban tudjuk-e megoldani valamelyik szállítóval.

Tömeg és érték érvényes

[I/]N. Igaz esetén csak azokat a fuvar paraméter sorokat (Szállítási díj fül) mutatja meg a program, amelyek megfelelnek a bizonylat - vagy egy tételt vizsgálva, annak a tételnek a - tömeg és érték adatának. Hasznos lehet például, ha a rendelés olyan össztömeget ér el, amit kisebb futárszolgálat nem visz el. Ekkor láthatóvá válik az, hogy milyen értékek esetén tudnánk megoldani a szállítást.

Egyező fizetési mód

[I/]N. Igaz esetén csak azokat a fuvar paraméter sorokat (Szállítási díj fül) mutatja meg a program, amelyek megfelelnek a bizonylaton megadott fizetési módnak. Ha nincs kitöltve a fizetési mód mező a bizonylaton, akkor csak olyan fuvar paraméter sorok jelennek meg, ahol a fizetési mód üres.

 

"Adatok"

 

Mezőleírások

Cím

A rendelés bizonylaton aktuálisan beállított ügyféltelephely vagy ha üres, akkor ügyfél cím adatok jelennek meg.

Körzet

Az előző mezőben látható címhez tartozó körzet kódja és neve jelenik meg a mezőkben.

Távolság (km)

Amennyiben a Távolság funkcióban rögzítésre került az ügyfél fentebb látható címe és a raktár címe közti távolság, akkor ebben a mezőben megjelenítésre kerül.

Nettó tömeg

A Teljes bizonylat mező kipipálása esetén az összes tétel nettó össztömege, egyébként az utoljára kiválasztott tétel nettó tömege jelenik meg. (Ha még nem volt tétel kiválasztva, akkor az elsőé)

Bruttó tömeg

A Teljes bizonylat mező kipipálása esetén az összes tétel bruttó össztömege, egyébként az utoljára kiválasztott tétel bruttó tömege jelenik meg. (Ha még nem volt tétel kiválasztva, akkor az elsőé)

Bruttó érték

A Teljes bizonylat mező kipipálása esetén az összes tétel bruttó értéke, egyébként az utoljára kiválasztott tétel bruttó értéke jelenik meg. (Ha még nem volt tétel kiválasztva, akkor az elsőé)

 

"Táblázat"

A táblázat oszlopai: (a mezők nem módosíthatók)

Érvényes körzet

Az igaz érték azt jelzi, hogy a sorbeli fuvar paraméter adatban szereplő körzet megfelel a rendelésben szereplő szállítási címnek.

Tömeg és érték érvényes

Az igaz érték azt jelzi, hogy a sorbeli fuvar paraméter adatban szereplő érték megfelel a rendelésben szereplő tömeg és érték adatoknak.

Fizetési mód érvényes

Az igaz érték azt jelzi, hogy a sorbeli fuvar paraméterbe szereplő fizetési mód megfelel a rendelésben szereplő fizetési módnak.

Fuvardíj paraméter név

 

Körzet kód

A sorbeli fuvar paraméternél a szállítási díj fülön megadott körzet kódja.

Körzet név

A sorbeli fuvar paraméternél a szállítási díj fülön megadott körzet neve.

Súlykategória

A sorbeli fuvar paraméternél a szállítási díj fülön látható súly oszlop értéke. (Ez megegyezik a fuvardíj paraméterben az általános fülön megadott súlykategória névvel. Pl. "0-10kg")

Értékhatár

A sorbeli fuvar paraméternél a szállítási díj fülön látható Érték oszlop értéke. (Ez megegyezik a fuvardíj paraméterben az általános fülön megadott Értékhatár névvel. Pl. "0-10.000 Ft")

Fizetési mód

A sorbeli fuvar paraméternél a szállítási díj fülön látható Fizetési mód oszlop értéke.

Fuvardíjba számító tömeg

A fuvardíj paraméterben lehetőség van ingyenesen, illetve fix egységáron szállított termékeket (termékkategóriával) megadni. Ebben a mezőben ezeket a termékek figyelmen kívül hagyva, a többi termék bruttó tömege jelenik meg.

Fuvardíjba számító érték

A fuvardíj paraméterben lehetőség van ingyenesen, illetve fix egységáron szállított termékeket (termékkategóriával) megadni. Ebben a mezőben ezeket a termékek figyelmen kívül hagyva, a többi termék bruttó értéke jelenik meg.

Teljes fuvarköltség

Az az összeg, amit pl. bizonylat mentéskor kikalkulálna a program szállítási díjnak. Az itt látható mezők alapján fogalmazva a Fuvardíj, az Anyagmozgatási díj és az Egységenkénti díj mezők összege.

Fuvardíj

A nem egységenként és nem ingyenesen szállított rendeléstételek fuvardíja a sorbeli fuvar paraméter alapján.

Anyagmozgatási díj

A sorbeli fuvar paraméterben megadott anyagmozgatási díj.

Egységenkénti díj értéke

A sorbeli fuvar paraméterben megadott egységenkénti díjak jelen bizonylaton, vagy tételen vizsgált összértéke. Példa: A fuvar paraméterben van megadva olyan termékkategória, ahol egy terméket 300Ft-ért szállítunk. Ha ebből a termékből a bizonylaton 2db van, akkor ebben a mezőben 600 fog megjelenni.

Díjmentes tételek száma

A sorbeli fuvar paraméterben ingyenes szállításra megjelölt termékek összmennyisége alapértelmezett mennyiségi egységben.