Programtelepítés

NyomtatásElőzőFejezetKövetkező
Keretrendszer

Az installáló CD-ről az alábbi alkalmazásokat lehet telepíteni, továbbá a következő műveleteket lehet végrehajtani.

 

A 60-as verziótól kezdődően lehetőség van, arra hogy az install.exe elindításához nem szűkséges rendszergazdai joggal rendelkezni, de ha a telepítés során szűksége van rendszergazdai jogra, akkor a telepítő bekéri a név/jelszót.

Rendszergazdai jogot a setup.exe a megosztott mappa létrehozásához, írás jogot a bemásolásához kérhet, ha nincs joga az indító felhasználónak, ha a serpalic frissítésekor, (szolgáltatás leállítása, fájl felülírása, szolgáltatás újraindítása), valamint ha sEPRa telepítő megosztásának helye változik akkor a regisztrybe való írásakor kér jogot, ebben az esetben a szokásos Windows jelszókérő ablakban kell megadni a név/jelszót.

Ha nem adunk meg rendszergazdai jelszót, akkor nem hajtódik végre a művelet. Ha ilyen művelet történik, akkor kiírásra került az ablakba, hogy milyen parancsot kell lefuttatni, szintén rendszergazdai joggal, hogy érvényre jusson a művelet. (runas Install_Elevated.exe SerpalicUjPath=C:\serpasrv\bin…)

(Háttér: Ilyen esetben a Install\Install_Elevated.exe fogja elindítani az install.exe. Ha az egész folyamatot rendszergazdai joggal akarjuk futtatni, akkor az install.exe jobb klikket nyomva futtassuk rendszergazdaként)

 

Frissítéskor a tálcán folyamatjelző csík kerül kifejlesztésre, hogy látható legyen, hogy hány százalékba van kész a folyamat. (90-es verziótól)

 

Nagyítás a képre kattintással!

 - Kívánt telepítés választása - 

Műveletek

Telepítés

 

Verzió frissítés

 

 

Csatlakozás az adatbázishoz

 

Frissítendő adatbázis választás

 

Kiszolgáló oldali telepítés

 

Tájékoztató ablak

Speciális lehetőségek

 

 

Új adatbázis létrehozása

 

Csak adatbázis frissítés

 

Csak kiszolgáló oldali telepítés

 

Kiegészítő modulok telepítése / eltávolítása

 

 

Kliensindításkor XML fájl vezérlés

 

Verzió frissítés INI fájl vezérléssel

 

Program frissítés parancsfájl vezérléssel

 

 

 

Extra adatok az InstCd-n

 

 

 

 

 

 

A leírási sorrend egyben a telepítési lépések egymás utáni végrehajtási sorrendje is.

 

Az MS SQL Server adatbázis kezelő szoftver telepítésével kapcsolatos néhány tájékoztató jellegű információhoz jelen súgóból az MSSQL Express fejezetből nyerhetünk.

 

Egyszerre több adatbázis frissítés is elindítható a telepítő(install.exe) programmal.

Fontos

1) A telepítő nem működik abban az esetben, ha az Internet Explorer / Eszközök / Internet beállítások / Biztonság / Zóna biztonsági szintje = Magas (Settings / Tools / Internet settings / Security / Zone = High), ami Windows 2003 serverben az alapértelmezett beállítás!

 

2) A sERPa alkalmazás szigorúan csak az alkalmazásnak megfelelő verziószámú sERPa adatbázissal használható. Amennyiben eltér a két verziószám, akkor a bejelentkezéskor a következő hibaüzenetet kapjuk:

Sikertelen bejelentkezés

 

3) A Windows azonosítás alkalmazásának, illetve a hiányának a következményei a Windows azonosítás fejezetben kerülnek leírásra.

 

4) Windows 2012 Server és OAC használata esetén: "További információ" részre kattintás, majd "Futtatás mindenképpen" gomb.

További információ

Futtatás mindenképpen