Adatforrás

NyomtatásElőzőFejezetKövetkező
Rendszerfunkciók > Üzenetkezelés, E-mail

A funkció segítségével beállítható, hogy a böngészővel megtekinthető vezetői információs listák milyen paraméterezéssel, és mikor kerüljenek lefuttatásra, vagy az Automatikus üzenet típus az esemény típusa Lista küldés e-mail-ben esetben használt adatforrást definiálhatjuk.

Fülek

Általános

 

 

 

Leírás

A Vezetői információ modul WEB menüjének/Automatikus üzenet típus(1.,2.,3. pont) a működési módja a következő:

1. Az új webes funkciók menübe történő kirakási módja megváltozott. Úgy lehet kitenni új vezetői információs menüpontot, hogy a Rendszerfunkciók / Vezetői információ könyvtárban elindítjuk az Adatforrás funkciót. Itt felvétel üzemmódban felveszünk egy új adatforrást. Megadjuk a nevét (Ezt fog kelleni majd menüparaméterként megadni.) Kiválasztjuk, hogy melyik funkciót szeretnénk a weben keresztül használni.

2. Megnyomjuk a Párbeszéd gombot, amelynek a hatására megjelenik a funkció párbeszédablaka. Itt beállítjuk, hogy milyen beállításokkal szeretnénk majd a webről elindítani a listát / funkciót. Megnyomjuk a párbeszédablak bezárás gombját (az ablak jobb felső sarkában lévő piros x). Ekkor tudjuk elmenteni az imént a párbeszédablak mezőiben megadott értékeket. (A beállítások megváltoztak. Bemásolja az adatforrásba? – Kérdésre Igent kell választani.)

3. Ekkor a Párbeszéd gomb átváltozik a képen láthatóvá. Megjelenik benne egy zöld pipa, így tájékoztat arról, hogy van elmentett párbeszédablak beállítás az adatforrásban. Ezután rögzítést kell nyomni és elmenteni az adatforrást.

A későbbiekben az elmentett párbeszédablak beállítást könnyen megnézhetjük a Párbeszéd gomb megnyomásával.

 

4. Következő lépésben a felhasználó Web menüjébe úgy kell betenni a funkciót, hogy a Funkciótulajdonságok ablakban Vezetői információ modult, majd Adatforrás megjelenítés funkciót választunk. Itt a lenti menüparaméter táblázatban pedig az Adatforrás név menüparaméternek megadjuk azt az értéket, amilyen néven az adatforrást elmentettük.

 

További fontos tudnivaló, hogy ezt a funkciót olyan menüben fogjuk tudni kiválasztani (betenni), amely menünek a típusa: Web. Tehát, ha új felhasználói Webről használható menüt hozunk létre, akkor ügyeljünk a Típusának a pontos beállítására a menüt jelentő mappa Funkciótulajdonságok ablakában.

 

Ha módosítás módban megnyomjuk a zöld pipát tartalmazó gombot, majd a megjelenő (lista) párbeszédablakot módosítás nélkül bezárjuk, akkor is rákérdezhet a program, arra, hogy mentse-e a módosításokat. Ez azért van, mert az Adatforrás funkció akkor kérdez rá a mentésre, ha a hozzá kapcsolt funkció "akárhogyan" is átírja a beállításokat. Nem a tényleges adatbeírást figyeli a program hanem azt is, ha például a funkcióban valamilyen gomb megnyomására (Pénzügyi év a dátumtartomány után, Paraméterek betöltése, stb.), vagy a programból íródik be egy adat, pl. egy eddig nem létező új paraméter. Így legalább erről némi figyelmeztetést kap a felhasználó.

 

A személyen megadható kezdőérték itt nem használható.

 

A következő listák használhatóak a sERPaMobil (Mobil webes funkciók)  segítségével:

Főkönyv összegző lista

Vevő folyószámla lista

Főkönyv kivonat lista

Korositás lista

Statisztika lista

Rendelés állapot lista

Készlet korosítás lista

Iratleíró lista

Fizetési terv lista

Szerződés terv-tény

Minimum készlet lista

Témaelszámolás 2 lista

Akta lista

Bővített főkönyvi karton lista

Fizetési terv lista

Készlet lista

Telephelyenkénti számlaforgalom lista (Renovo, cégfüggő)

Ügyfél befizetés lista

Karbantartási terv

Vevőrendelés állapot követés

Bérkarton lista

Automatikus lista - E-mail

Eladási ár lista

Keresés

Név

Név szerint.

Szűrés

Szűrés

 

Javasolt almenü

Funkció elérése menüszerkesztéskor: Rendszerfunkciók / Üzenetkezelés, E-mail / Adatforrás

Paraméterek

Bevitelek általános paraméterei