NM Bérszámfejtés 2008 bevallás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az új, 2008-as bevallás átadáshoz szükséges módosításokkal elkészültünk. Partnerközpontunkból letölthető a Nagy Machinátor 3.1.138-as verziója, amely tartalmazza a módosításokat.

Azon ügyfeleink, akik a koronavírus-járványügyi veszélyhelyzet kedvezményeiben érintettek, a 2008-as nyomtatvány adatainak ÁNYK programba történő átadását a 2020.04.10-i Nagy Machinátor 3.1.138-as verzióra történő frissítést követően tudják megtenni!

FONTOS TUDNIVALÓK!

  • A hóközben kilépett dolgozókat újra kell számfejteni, számukra a különbözetet kifizetni, illetve a kilépéskori dokumentumokat a módosított adattartalommal kiadni. A kedvezménnyel érintett cégek esetén a normál módon levont és bevallott járulékok és közterhek esetén hibát jelez a bevallás nyomtatvány.
  • A veszélyhelyzeti időszakba eső számfejtéseket a kedvezményekben érintett, már leszámfejtett dolgozóknál is újra kell számfejteni a bevallás átadást megelőzően.
  • A csoportos újraszámfejtést KÖVETŐEN, azoknál a dolgozóknál, akiknél a heti munkaidő váltás miatt hóközi jogviszony váltásra volt szükség márciusban további műveletek szükségesek. Az átadás helyességéhez kérjük kövessék a következőkben leírt részletes útmutatásunkat!

Teendők:

1. Be kell lépni az adott dolgozó Személy törzsébe, a március 31-ei (kilépő dolgozók esetén ez a dátum lehet korábbi is) számfejtést tartalmazó jogviszonyba.

2. A számfejtés menüpont alatt a március 31-ei (kilépő dolgozók esetén a korábbi) számfejtést törölni kell. (F3 gomb)

3. Március 31-re (kilépő dolgozók esetén a korábbi dátumra) fel kell venni az új számfejtést. (F4 gomb)

Figyelem: A törlés nélküli újraszámfejtés (F5) jelen esetben nem oldja meg a problémát, mindenképpen a számfejtés törlése, és újra felvétele szükséges!

Kérjük továbbá, hogy ezekhez a műveletekhez már semmiképp ne használják a csoportos számfejtést / számfejtés törlést!

Ellenőrzés: Le kell kérni egy összevont bérjegyzéket.

Ezt a Bérszámfejtés – Listák, lekérdezések – Bérjegyzék menüpontban az alábbi mezők beállításával tudják megtenni:

A bérjegyzék akkor helyes, hogyha az egész időszakot egyben vizsgálva maximum 7.710 Ft levonás keletkezik a Bruttó bérből.

Erre az általános szabályok szerint is megállapított járulékokra vonatkozó adatok átadása miatt van szükség.

Továbbra is fontos, hogy azon ügyfeleink, akik a járványügyi veszélyhelyzet kedvezményeiben NEM ÉRINTETT cégek bevallásait készítik el, a 2008-as bevallás korábbi, 2.0-ás verzióját használják!

Erről szükséges esetén honlapunk hírei között is olvashatnak további információkat.

Köszönjük megértésüket és türelmüket!