Partnerközpontunkból letölthető a sERPa integrált vállalatirányítási rendszer 3.0.106-os verziója!
A fejlesztésekről, módosításokról részletesen értesülhet az alább olvasható fejlesztési tájékoztatóból, vagy a jelentősebb módosításokat főbb modulonként kiemelve a 3.0.106 sERPa Súgóból is elérhetik.

Kiemelt jelentősebb fejlesztések, jogszabálykövetések
Az új funkciók jogosultsági okokból csak a sERPa Alap menüben találhatók meg. Azokat át kell másolni a használatukra jogosult felhasználók menüjébe

Telepítő

Kliens telepítő
Programba történő belépéskor új ellenőrzést alkalmazunk. “A Unicode szabványt nem támogató programok nyelvi beállításának” állapotát bejelentkezéskor ellenőrizzük az adott kliens gépen. Annak állapotától függően adunk hibaüzenetet, vagy engedjük a programba bejelentkezni a felhasználót. Részletes információkat az ERP rendszerünk súgójában olvashatnak.

Keretrendszer

Figyelmeztető üzenet
A „Programot frissíteni kell” figyelmeztető üzenet és a jobb felső oldali Üzenet, Telefon ikonok értesítése átkerült egységesen az alkalmazás jobb alsó sarkába – mint ahogy a Windowsban már megszoktuk -, ahol a megjelenő ikon és/vagy szöveg villogva jelzi az értesítést.

Menüszerkesztés
A menüszerkesztés gyorsításra került: a menü mentése, a menük közötti váltás és funkciók másolása egyik menüből a másik menübe. Valamint, a paraméter változatok másolása átkerült a funkció tulajdonságok menüpontba, az egységes és kényelmesebb használat érdekében. A gyorsítás érdekében egérrel nem lehet megváltoztatni az elemek sorrendjét, azokat a szalag parancsaival és azok gyorsbillentyűjével lehet mozgatni. A fában (bal oldalt) nem lehet kivágni, másolni és beilleszteni, ezek csak a jobb oldalon végezhetők el. (Törölni lehet a fában is, hogy az egész menüt ki lehessen törölni.)

Kiemelt Funkciók
A Program menüszalag Kiemelt funkció része felhasználónként beállíthatóvá vált. A Kiemelt funkciók első részében minden felhasználó saját kedve szerint „kedvenc” funkciókat állathat be.

A Kiemelt funkciók második része a dinamikus kiemelt funkciók csoport. A felhasználónak itt nincs lehetősége a mozgatásra és kézi törlésre, hiszen ez dinamikus, a kezdeti, illetve a később beállított algoritmustól függően, a funkciók használata szerint jelennek meg a kiemelt funkciók.
A Kiemelt funkciókról működéséről a sERPa integrált vállalatirányítási rendszer súgójában további információk találhatók.

Gyors elérés
A Menüszalag feletti jobb oldalon található Gyors elérés részben is felhasználónként szabályozható a funkciók megjelenítése. A felhasználónak lehetősége van jobb klikkel eltávolítani, vagy jobbra/balra mozgatni a funkciókat. Továbbá a menüben, a funkciókon állva, jobb klikkel a hozzá is tudja adni a gyors eléréshez az adott funkciót.

WordbeExport
Exportálás Microsoft Office Wordbe műveletünket fejlesztettük tovább, aminek köszönhetően a sERPaMonitor segítségével távoli asztalon indított műveletből a lokális gépen lévő MS Office Word nyílik meg az exportált sablon szerint.
Egyúttal a doc és a dot formátum használatának lehetősége kivezetésre került. Támogatott sablonfájl formátumok: docx, dotx. További információkat az ERP rendszerünk Súgójában olvashatnak.

Struktúra

Ügyfél
Kibővítettük az ügyféltörzsben jelenleg is működő adószám ellenőrzését és az adatok lekérdezését. Az új működéssel ügyfeleinknek lehetősége nyílik, hogy a Bisnode-dal kötött szerződésükben foglalt részletes adatcsomagot kapják meg, illetve ezt tárolják el az adatbázisba. Lényeges változás az adószám ellenőrzésében történt: új fülre került a visszakapott adatok azon része, amelyek mindennapokban nem használt, de egyébként fontos adatok (Bisnode egyéb adatok). A többi adat pedig kitöltéskor a megfelelő helyre kerül, felülírva a korábbi adatokat.
Az új működéshez a sERPa B2B Partner funkciójában fel kell venni egy új rekordot, amelynek a típusa Bisnode. Itt kell megadni a szerződésben található webservicehez tartozó felhasználónevet és jelszót.
Részletes összefoglalónkat a Bisnode adatlekérdezésről a sERPa integrált vállalatirányítási rendszer súgójában olvashatják.

Bérszámfejtés

A 2020. július 1-től érvényes jogszabályváltozások miatt elkészült fejlesztések itt olvashatók.

Minimum járulék számolása
Felhívjuk figyelmüket, hogy 2020.09.01-től szükséges a járulékfizetési alsó határ megállapítása az érintett számfejtésekben. Erre abban az esetben van szükség, ha a dolgozó teljes hónapra vonatkozó bére nem éri el a 48 300 Ft-ot. Ennek megvalósításán még dolgoznak kollégáink, a hóközi számfejtéseket nyugodtan rögzíthetik, mert ezek esetében nem történik minimum számítás, csak a hóvégi számfejtésekben, természetesen a hóközieket is figyelembe véve. Ennek az az oka, hogy bizonyos ellátások esetén – pl. GYED – a hóvégi számfejtésből derül ki, hogy a minimum számítási szabályt nem kell alkalmazni.Kérjük, figyeljék értesítéseinket, melyben jelezni fogjuk, melyik programverziótól van lehetőség a minimum járulék számítására!

EKHO igazolás
Átalakításra került az EKHO igazolás lista. A megújult nyomtatványképen megjelenítésre kerül a 2020.07.01-től érvényes szabályoknak megfelelően a nyugdíjas személyektől levont 9,5%-os mértékű EKHO is.
Az új igazolás elérhető a “Nyomtatvány” funkcióból is, valamint a 106-os verziótól a korábbi “EKHO igazolás” lista elindításával.

Szállító

Szállító számlaösszesítő tételes lekérdezés

Új “Szállító számlaösszesítő tételes lekérdezést” fejlesztettünk az új eredményhalmaz lekérdezés segítségével. Az eredményben az adatok megegyeznek a számlaösszesítő termékenkénti listával.

Készlet

Készlet karton lekérdezés
Megvalósítottuk a funkcióban a vonalkód alapján történő termék keresést. Ehhez a Vonalkód műveletet kell elindítani nyomógombbal, vagy F8 segítségével.

EKÁER lezárás (AUT)
Az EKÁER számok kezelésében nyújt segítséget az a fejlesztés, amely a bizonyos kornál régebbi, vagy megadott időtartamnál régebbi teljesítéshez kapcsolódó EKÁER számok automatikus lezárását végzi el. Ütemezetten futva megkeresi azokat az EKÁER számokat, amelyek régebbiek a beállított kornál, vagy olyan teljesítés bizonylat kapcsolódik hozzájuk, amely régebbi a megadott időtartamnál. A szűrésnek megfelelő EKÁER bizonylatok esetében előbb frissíti az adataikat (elsősorban rendszám) az EKÁER szerverről, hátha ott frissebb adat van, amit például a szállítmányozó rögzített. Ezt követően a kapcsolódó bizonylatok alapján elvégzi az EKÁER tételek szükséges módosításait (ténylegesen szállított tételek és azok mennyisége/értéke). Végül pedig lezárja az EKÁER számot a kapcsolódó Átadás-, vagy annak hiányában Szállítólevél bizonylat által megadott átvételi időpontot használva érkezés dátumként. (Ha nincs Átadás bizonylat és több szállítólevél kapcsolódik az EKÁER-hez, akkor a legkésőbbi dátumú lesz a mérvadó.)

FIGYELEM!!! Az EKÁER szerver a tapasztalatok alapján nem fogad el 2 naptári napnál régebbi érkezés dátumot. Ha mégis ilyen lenne, akkor az automatikus lezárás nem fut le! Ilyenkor bejegyzést teszünk a Hibanaplóba és az EKÁER naplóban is látszik a hiba oka.

Rendelés-nyilvántartás

Kiadás
A funkcióval történő elektronikus számlázást segítő fejlesztést készítettünk el, mely lehetővé teszi, hogy a Raktár funkció Rendelés-nyilvántartás