NM – 3.1.176

Tájékoztatjuk, hogy Partnerközpontunkból mostantól aktuális programverzióként a 176-os verzió tölthető le, továbbá következő programverzióként megjelent a Nagy Machinátor Integrált Ügyviteli Rendszerünk legfrissebb 177-es verziója.

Az alábbiakban összefoglaltuk a 176-os verzió fontosabb fejlesztéseit. Részletes információkat a fejlesztési ciklusokhoz tartozó összefoglaló súgó topikokban és a Fejlesztések, javítások fejezetben olvashatnak.

Kiemelt jelentősebb, érdekesebb fejlesztések

  Pénzügy

Új típusú előlegfelhasználás kezelése a számla összesítőben

A Számla összesítőben megjelent egy új kapcsoló: Előlegfelhasználás = Szerepel | Nem szerepel. Szerepel értéknél a végszámla előleggel csökkentett része kerül a listára és a Felhasznált előleg oszlop üres, míg Nem szerepel értéknél a tényleges végszámla érték, és a Felhasznált előleg oszlopban szerepel az előleg.

Pénzforgalmi áfa automatikus újrakalkulálása

Pénzforgalmi áfa újrakalkulálása alapértelmezés lett, kikapcsolni az Újrakalkulál = Nem paraméterrel lehet. Eddig csak a számlák áfa dátuma alapján kalkulált újra a program, ezentúl az összes (áfa lista kezdődátuma utáni) kiegyenlítést is vizsgálja, és ha a hozzá tartozó számla pénzforgalmis, akkor azt újrakalkulálja. A kalkulálás feljegyzi a „frissítést” és az azelőtti dátumon nem fut az automatikus újrakalkulálás. Ezen kívül figyeli az áfa lezárást és a lezárt időszakot sem kalkulálja újra.

Előlegfelhasználás kapcsoló az egyenleg kimutatásokba

Előlegfelhasználás kapcsoló került az Egyenleg ügyfelenként lekérdezésbe és listába, az Egyenleg számlaszámonként listába, valamint az Egyenlegközlő levél/Fizetési felszólítás akciókba. Számla végösszegben értékkel használva az akciókat a számlák a felhasznált előleggel csökkentett értékkel jelennek meg, míg Külön tételbe érték esetén a végszámlák a tényleges számlaértékkel és kiegyenlítés jellegű külön sorban a felhasznált előlegek.

Előlegbekérő betöltése az Adriana rendszerből

Adriana banki kivonat beolvasás kezeli az előlegbekérőket és előlegszámlákat is. Amennyiben az Adriana által adott fájl szamla_egyedi_azonosito oszlopában előlegbekérő vagy előlegszámla száma van, akkor azt Vevő előleg\Export előleg típussal olvassuk be.

Logisztika

Készlet lekérdezésben nyilvántartási ár devizában

DevizaÁtv=Igen paraméterrel elérhető a Készlet lekérdezésben, hogy (a devizás ártábla árak forintban történő megjelenítése mellett) a nyilvántartási ár devizában is látszódjon. Azokban a devizákban fog látszódni, amelyekre van devizás ártábla ár és a napi VPI árfolyamon számol a program.

Jövedéki raktár kezelése a komissió modulban

A komissió modullal a Jövedéki nyilvántartás vezetésére kötelezett jövedéki engedélyes kereskedők munkáját is támogatni tudjuk. Új fejlesztésünk célja az volt, hogy jövedéki terméket webáruházban értékesítők számára, támogatni tudjuk a kis- és nagykereskedelmi vevők eltérő kiszolgálási folyamatát.

Utasítás feldolgozás – Komissiózással

Bővebben

Rendeléssorozatonkénti foglalás

A vevőrendelések logikai foglalásának működési szabályait ezentúl vevőrendelés-sorozatonként lehet szabályozni a programban.

Miért lehet szükség más foglalási algoritmusra sorozatonként?

Automatizálás

Egyes rendeléssorozatokat webáruházakból érkező rendelések (Pl.: UNAS) rögzítésére használják. Ezeknél a sorozatoknál igény lehet, hogy a program felhasználói beavatkozás nélkül automatikusan hajtsa végre. Ilyen igény esetén egy olyan foglalási szabályt kell beállítani, amelyben a automatikusan fut le a kigyűjtés és a foglalás.

Eltérő elosztási algoritmusok használata

Az új foglaláskezelésben több féle elosztási algoritmust lehet beállítani. Például így be lehet állítani, hogy az egyik bolt kizárólag a vevőrendelések határidejét vegye figyelembe a foglalható készlet elosztása során, míg egy a központi rendelések esetében a kiemelt ügyfelek nagyobb prioritást élvezzenek.

Bővebben

Egyéb

Automatikusan ismétlődő feladat

A CRM modul részeként ismétlődő feladatokat lehet generálni. Ez idáig a feladat határideje a generálás időpontjával egyezett meg. A most elkészült fejlesztés segítségével a generált feladat határideje egy későbbi időpont is lehet. Ennek köszönhetően a feladat végrehajtását tervezni lehet, fel lehet rá készülni.

A későbbi időpontot ún. relatív dátum megadásával lehet definiálni. Például minden hétfőn reggel generálhat egy feladatot a program, amelynek a határideje jövő hétfő.

Bővebben