Egy sikeres adatmentés története a Baldauf Invest Kft-nél

Cégnév Baldauf Invest Kft.
Foglalkoztatottak száma 15 fő
Felhasználók száma 5 fő
Bevezetett megoldás Nagy Machinátor
Mióta ügyfelünk? 2016
Miként segít? Könyvelés, pénzügy, bérszámfejtés. adatmentés tárolás

A Baldauf Invest Kft. 2016 óta a PROGEN Kft. Nagy Machinátor integrált ügyviteli rendszerét használja pénzügy-számviteli tevékenységeinek kezelésére, tovább a cégcsoporton belül egy cég esetében bérszámfejtésre is.

Milyen szolgáltatásokat vesznek igénybe?

Az ügyviteli rendszer mellett igénybe veszik az ún. adatmentés-tárolás szolgáltatásunkat is, mely a fontos adatok, fájlok megőrzését és védelmét szolgálja. Sikeres adatmentés során a fontos fájlok és adatok megőrzése vagy visszaállítása az egyik legfontosabb feladat. Ezek bármilyen incidens miatt elveszthetnek, sérülhetnek, az okok között lehet a merevlemez meghibásodása, vírusok, véletlen törlés vagy egyéb adathibák. Az ügyviteli rendszerek segítségével generált és rögzített adatokat – számlák, szállítólevelek, termelési és egyéb bizonylatok, vagy akár az ügyféltörzs adatai– egy ilyen incidens során mindig elsők között szükséges menteni, visszaállítani.

A Baldauf Invest Kft. 2016 óta a PROGEN Kft. Nagy Machinátor integrált ügyviteli rendszerét használja pénzügy-számviteli tevékenységeinek kezelésére, tovább a cégcsoporton belül egy cég esetében bérszámfejtésre is.

Az ügyfélnél bevezetett termékünk:

Nagy Machinátor Integrált Ügyviteli Rendszer

Milyen probléma történt?

A Baldauf Invest Kft. munkatársai 2023. július 13. napján délelőtt, a Nagy Machinátor ügyviteli rendszer indítását követően, a napi munkavégzéskor megszokott adatrögzítést végeztek. Balogh Józsefné gazdasági vezető a délelőtt folyamán megkísérelt belépni a rendszerbe, ez már sikertelen volt. Informatikusok segítségével megállapították, hogy súlyos szerver oldali meghibásodás történt, a Baldauf Invest Kft. szervere gyakorlatilag leállt.

Az esetet nehezítette az is, hogy az IT rendszerekért felelős alvállalkozó éppen nyaralásra indult, aki Teamviewer segítségével próbálta a hibát javítani, de az nem sikerült. Ezért másnap kollégáját küldte ki a helyszínre, aki megállapította, hogy a szerver használhatatlanná vált.

Milyen megoldás született?

A cég a PROGEN adatmentés tárolás szolgáltatására egy vírustámadást követően szerződött, ezzel biztonságban tudta a mindennapi működését, egy nem várt eseménnyel szemben. A szerver leállást követően az IT alvállalkozó részéről gyors beavatkozást történt, mely során üzembe helyezték az új szervert. A PROGEN mentés-tárolás szolgáltatásának köszönhetően – az aznapi adatokon kívül – a vállalat értékes adatait sikerült a Nagy Machinátor ügyviteli rendszerbe visszatölteni, és ezáltal csupán az aznap bevitt adatok vesztek el, amelyek még nem kerültek be a biztonsági mentésbe. A következő hét első napjaiban, az új szerver gép üzembehelyezésével, és az adatok visszatöltésével – gyakorlatilag minimális adatvesztés mellett – a szokásos módon- folytatódott a munka a vállalat pénzügyi osztályán. Ennek kiemelt jelentőséget adott, hogy az incidens közvetlenül a havi áfa bevallások beadása előtti napokban történt.

Mik a Baldauf Invest Kft. tapasztalatai a Nagy Machinátorról és a PROGEN-nel való együttműködésről?

A Nagy Machinátor integrált ügyviteli rendszer rendkívül megbízhatóan működik, könnyen kezelhető és rugalmas. A Progen munkatársai nagy szakmai tudással rendelkeznek, segítőkészek. Az adattárolás szolgálatás igénybevételét pedig kifejezetten jó döntésnek tartja a gazdasági vezető, hiszen enélkül a saját szervereiken tárolt adataikat végképp elvesztették volna.

További információ az adatmentés-tárolás szolgáltatásról: https://www.progen.hu/it-uzemeltetes/