Hogyan segíti a sERPa a GoldenEggs Kft. könyvelési tevékenységét?

Cégnév GOLDENEGGS KFT.
Árbevétel 1 milliárd
Foglalkoztatottak száma 5 fő
Felhasználók száma 11
Bevezetett megoldás sERPa
Mióta ügyfelünk? 2006 Január
Miként segít? Témaszámos könyvelés; integrált adatbázis; gyors információforrás; hibafeltárás.

A szegedi székhelyű GoldenEggs Könyvelő és Vállalkozásfejlesztő Kft. nevéből is adódóan könyveléssel foglalkozik, de igény esetén vállalkozások belső folyamatairól is tudnak jelentést készíteni. Általános szolgáltatásaik az egyszeres és kettős könyvelés, adótanácsadás, gazdasági-üzletviteli tanácsadás, bérszámfejtés, bevallások és beszámolók készítése, pályázati-hitel és egyéb adatszolgáltatás. A cég 2006 óta partnerünk, a munkatársak a sERPa programmal végzik tevékenységüket jelenleg 11 felhasználói jogosultsággal.

Az ügyfélnél bevezetett termékünk:

Serpa integrált vállalatirányítási rendszer

Ménesi Tamara ügyvezető igazgató és Becsei Adrienn irodavezető igen hízelgő szavakkal jellemezték a rendszert és a bevezetés előnyeit. Az alábbi esettanulmányból kiderül, miként segít a sERPa a könyvelésben és a hibák feltárásában, valamint milyen előnyei vannak egy gyors információforrásnak a munkavégzés során.

A programválasztás szempontjai

Amikor a GoldenEggs Kft. vezetősége a cég alaptevékenységének elvégzéséhez szükséges program után kezdett kutakodni, már határozott elképzelés volt, hogy nem csak egy „sima” könyvelésre alkalmas szoftvert keresnek, hanem egy vállalatirányítási rendszert is egyben. A tulajdonosoknak ugyanis olyan igényei voltak, hogy a kiválasztandó program képes legyen a több cégben levő tevékenységüket egy kimutatásban szerepeltetni. Ehhez pedig elkülönítetten – témaszám bontás szerint – kell az adatokat rögzíteni, és a helyes témaszám könyveléssel a vezetőség számára el kell készíteni a kért kimutatásokat. A sERPa integrált vállalatirányítási rendszer természetesen ezeknek az elvárásoknak megfelel, a Témaelszámolás modulunk ezen igények kielégítésére szolgál. A témaszámok alkalmazásával nem csak a tulajdonosok igényei, hanem bizonyos esetekben pályázatok elkülönített könyvelése is elvégezhető, aminek szintén élvezi előnyét a GoldenEggs Kft. Ennek is köszönhető, hogy végül ránk esett a választásuk.

Egyedi igényeik közé sorolható, hogy egyik cégük internet szolgáltatással foglalkozik, amely közel 500 ügyféllel rendelkezik. A sERPa Szerződés-nyilvántartás moduljának használatával, valamint a Számlagenerálás funkcióval nem egyesével kell a számlákat kiállítani, hanem egyszerre el lehet készíteni mind az 500-at, így rengeteg időt és energiát tudnak megspórolni.

A bevezetés előnyei a GoldenEggs Kft. számára, a sERPa haszna a mindennapok során

A cégvezetés számára nagyon fontos előnyökkel jár a rendszer használata. “A sERPa bevezetése előtt az adatok különböző helyeken, egymástól függetlenül álltak rendelkezésre, így nehéz volt belőlük információt szerezni. Az integráció segítségével lehetővé vált, hogy egy adatbázisban lássuk a cégre vonatkozó összes adatot. A rugalmas paraméterezésnek köszönhetően a cégvezetés igényeihez igazított listák segítségével könnyebb és hatékonyabb az irányítás, az információhoz jóval hamarabb jutunk, és azok pontosabbak, mint korábban” – mondta Ménesi Tamara, a GoldenEggs Kft. ügyvezető igazgatója.

A sERPa segítségével az ellenőrzés és a munkafolyamatok kontrollálása is nyomon követhető. „A munkatársak elszámoltathatók, munkájuk könnyebben mérhető és ellenőrizhető”– említette az ügyvezető.

A gazdasági események és eredmények alakulásáról Ménesi Tamara a következőket emelte ki. „Partnereinkről korábban semmilyen kimutatás nem készült időhiány miatt. A sERPa segítségével minden gazdasági esemény rögzül, naprakészen tudjuk például, hogy melyik ügyféllel mekkora forgalmat bonyolítottunk, vagy hogy áll a pénzügyi elszámolás.”

A GoldenEggs Kft. irodavezetője, Becsei Adrienn a következőt emelte ki, miután a bevezetés előnyeiről kérdeztük: „a főkönyvhöz tartozó analitikák könnyen ellenőrizhetőek, valamint az eltérések, hibák feltárása az audit lista alkalmazásával meglehetősen gyors és hatékony”.

Fontos megjegyezni, hogy a cégcsoport kereskedelemmel is foglalkozik, ezen belül akkumulátorok értékesítésével. A sERPa ezen tevékenység ellátásában is segít. „Hasznos számunkra, hogy a boltban kiállított számlákat a könyvelés rögtön látja, valamint a berögzített szállítóleveleket hozzá tudjuk csatolni a szállító számlákhoz, így könnyen ellenőrizhető, ha esetleg valami nem került rögzítésre a nap folyamán”– magyarázta Becsei Adrienn.

A GoldenEggs és a PROGEN partnersége

A sERPa integrált vállalatirányítási rendszert ügyfeleiknek is ajánlják, mert – a PROGEN Kft.-vel való jó kapcsolatukon túl – ha az ügyfél ezen a programon keresztül állítja ki a számlákat, az jelentősen megkönnyíti és gyorsítja az ő munkájukat is. Mondhatni duplán jól járnak, hiszen még több időt és energiát takaríthatnak meg. Így érthetően törekednek a sERPa népszerűsítésére, ami a PROGEN számára természetesen igen nagy elismerés.

A GoldenEggs elégedettségét jelzi, hogy a sERPa Bérszámfejtés modulja jelenleg bevezetés alatt áll a cégnél, tehát rendszerük bővítésére szánták el magukat a közelmúltban.

Sarokpontok:
Kimutatások készítése különböző dimenziókra – divíziókra és projektekre – bontva
Együttműködés az ügyfeleikkel – a könyveléshez szükséges alapbizonylatokat az ügyfeleik veszik fel saját irodájukban ugyanarra a szerverre (a könyvelő a rendszeren keresztül kapja meg a számlákat és nem papír alapon)
A könyvelésen túl az ügyfeleikre jellemző iparági megoldások támogatása