NM 3.1.1.185

Tájékoztatjuk, hogy Partnerközpontunkból mostantól aktuális programverzióként a 184-es verzió tölthető le, továbbá következő programverzióként megjelent a Nagy Machinátor Integrált Ügyviteli Rendszerünk legfrissebb 185-ös verziója.

Az alábbiakban összefoglaltuk a 185-ös verzió fontosabb fejlesztéseit. Részletes információkat a fejlesztési ciklusokhoz tartozó összefoglaló súgó témakörökben és a Fejlesztések, javítások fejezetben olvashatnak.

Kiemelt jelentősebb, érdekesebb fejlesztések

  Pénzügy

Főkönyvi kimutatás listaformázás

1. A Főkönyvi kimutatás nyomtatási képén ezentúl közvetlenül el lehet indítani a listaformázást, amellyel gyorsabban, egyszerűbben lehet a formázott kimutatásokat szerkeszteni.

2. Mostantól lehetőség van egyedi oszloprendszerrel felépített főkönyvi kimutatás elkészítésére a listaformázóban, így elérhető, hogy ne kizárólag Tárgyév vagy Tárgy+Előző év elrendezésben legyenek lekérhetőek az adatok, hanem például havi, vagy negyedéves egyenleg vagy forgalom szerinti bontásban.

Főkönyvi kimutatás listaformázás
(nagyításhoz kattintson a képre)

Árfolyam kérdés NAV Számla Importerben

Ezentúl elérhető, hogy devizás számlák betöltésénél tegyen-e fel a program kérdést, ha a számlában lévő dátumra nincs felvett árfolyam a Devizaárfolyam táblában. Nincs beállítással nem tesz fel kérdést a betöltés. Alkalmazása akkor javasolt, ha a számlában lévő dátumra nincs felvett árfolyam a Devizaárfolyam táblában, és ezt csak később szeretnénk a programban kitölteni.

A működés az ÁfaÁrfKérdés = Van / Nincs (alapértelmezés: Van) paraméterrel szabályozható, Nincs beállítással nem tesz fel kérdést a betöltés.

  Logisztika

Automatikus logikai foglalás a beszállítás bizonylatban

A Beszállítás bizonylatban is elérhetővé vált annak a lehetősége, hogy közvetlenül a beszerzés után a program automatikusan meg tudja vizsgálni, hogy melyik vevőrendelés lett kiszolgálható. A foglalás-kezelés funkció vizsgálni tudja azt is, hogy a vevőrendelés minden tétele megérkezett-e, és csak a hiánytalanul kiszolgálható rendeléseket ajánlja fel foglalásra (a művelet opcionális).

Diszponálás végrehajtása
(nagyításhoz kattintson a képre)

Bővebben

Komissió ellenőrzése

Amennyiben a vevőrendelés diszponált, de már van rá komissió utasítás generálva, a diszponált állapotból nem lehet átmozgatni a rendelést.

Komissió ellenőrzése
(nagyításhoz kattintson a képre)

 

Gyártási szám kiválasztás a kisker értékesítésnél

Mennyiséges, nem egyedi gyártási számú cikk esetén, ha két raktár/rekeszben ugyanolyan gyártási számú termék volt, ForrásRaktár=Választható paraméter mellett nem volt lehetőségünk választani. Jelen verziótól ebben az esetben is ki lehet választani a két termék két gyártási számát a különböző rekeszekből, raktár/rekeszenként külön sorban.

  Egyéb

KIVA kedvezmény számítása

Abban az esetben, ha a dolgozó után a KIVÁs cég valamilyen kedvezményt tud érvényesíteni, a KIVA kedvezmény összege a bérjegyzéken helyesen szerepelt, azonban állományszinten egy duplikáció került a programba, ami jellemzően azt okozta, hogy a KIVA összesítő listákon a Személyi kedvezmény összege magasabb volt, mint a dolgozó bére. Ennek korrigálásához a verzióra való frissítés után a július, augusztus és szeptember hónap érintett dolgozóinak újra számfejtése szükséges.

Ügyfélszűrés Kitöltve-Nincs kitöltve kapcsoló változása

Az Ügyfélszűrés Egyéb szűrés blokkjában található Ki van töltve/Nincs kitöltve kapcsolóban az ügyféltörzs összes String és BCD mezőjére lehet már szűrni. Ki van töltve esetén a több mező kijelölése ÉS kapcsolattal értékelődik ki, míg Nincs kitöltve esetén VAGY kapcsolattal.

Ezzel olyan összetett eredményhalmazra is szert tehetünk egyetlen szűrés művelettel, mint például mely partnernek hiányzik a Posta címe vagy Jövedéki engedélyszáma vagy e-mail címe.