NM 3.1.165 és 3.1.166

Tájékoztatjuk, hogy Partnerközpontunkból mostantól aktuális programverzióként a 163-as és 164-es verziók tölthetők le, továbbá következő programverzióként megjelent a Nagy Machinátor Integrált Ügyviteli Rendszerünk legfrissebb 165-ös és 166-os verziója.

Az alábbiakban összefoglaltuk a 165-ös és 166-os verziók fontosabb fejlesztéseit. Részletes információkat a fejlesztési ciklusokhoz tartozó összefoglaló súgó topikokban és a Fejlesztések, javítások fejezetben olvashatnak.

Pénzügy

Számlafejléc módosulása a formázott vevőszámlákon
Az új előlegszámlák már a normál számlákkal egy modulban készülnek (Vevő, Export), így a nyomtatásukat is a VV_SZPRN vagy a K1_SZPRN végzi. Az előlegszámlák nyomtatásánál a számlafejlécben plusz sorban ki kell írni, hogy (Előlegszámla), a normál számláknál viszont nem. Mivel eddig egy hivatkozás írta ki a hol egy, hol két soros szöveget, bizonyos számlaformákban az (Előlegszámla) szöveg összecsúszott az alatta megjelenő szöveggel.

Ezért külön lett választva a két hivatkozás, a SzámlaFej_Név_Típus hivatkozás már csak a számla típusát írja ki (Rögzített számla vagy Számla), és készült egy új hivatkozás: SzámlaFej_Elő_Tipus, amely csak előlegszámla esetén jelenik meg és írja ki az (Előlegszámla) szöveget. A gyári számlaformátumokban a 165-ös verzióban módosultak a fejléc hivatkozások, a saját számlaformákban ezt kézzel kell megcsinálni, az új hivatkozás a Számlatörzs adatok/Előlegszámla típus helyen érhető el.


Előlegszámla típus kihelyezése a számlaformára

Új áfa analitika kimenő számlázásban az Áfa trv. 104.§-a szerint
A vevő, ill. az export számláknál új áfa analitika lehetőség jelent meg, mely a légikereskedelmi forgalomban részt vevő vállalkozás által használt légiközlekedési eszköz üzemeltetését, fedélzeti ellátását szolgáló termék értékesítését támogatja. Az ilyen értékesítéseket a bevallás 1. sorába kell tenni, függetlenül attól, hogy belföldi, közösségen belüli vagy export a számlázás (export esetén a. 1. sor értéket részletezésre kerül a 37. sorban). Ha a számlatételben az Áfa analitika1 értéke Adómentes, akkor az Áfa analitika2-ben választható a Légi.k.104§ érték, ekkor kerül az összeg a bevallás 1. sorába.

Érték berakása az Áfa bevallás 1. sorába

Fejlesztések a Bankkivonat beolvasásban
A bank kivonat beolvasás funkció több ponton változott, továbbfejlődött:
1. Dokumentum iktatás kivonathoz Ezentúl a kivonat fejléchez is rögzíthető dokumentum. Eddig csak a banktételekből lehetett elindítani dokumentum felvételt, ami viszont a kivonathoz mentődött el, a rögzítés viszont így kényelmetlen volt és nem egyértelmű.

További információ

Bérszámfejtés

84/2022 (III.5.) kormányrendelet szerinti szocho kedvezmény
A 84/2022. (III. 5.) Korm. rendelet alapján a kisbenzinkutak szocho fizetési kedvezménye meghosszabbításra került, július hónapra is igénybe vehető.

Nettó bérkifizetési lista
A lista beviteli ablakában jelölhető a Magánszemélyhez nem köthető személy, az itt megadott személy nem kerül bele a listába, sem az utalás fájlba.

Logisztika

Kosár
Ajándéktermék értékesítés:
A Kosár funkció támogatja az ajándéktermék adásának folyamatát. A programban eddig rendelkezésre álló egyösszegű vásárlási kedvezmény, kizárólag a vásárlás végén volt képes a kedvezmények kiértékelésére és azok megadására. A Kosárba épített ajándékkezelés funkció viszont, a vásárlás folyamán tételes kiértékelésre és a döntésre ad lehetőséget. Az értékesítő folyamatosan tájékoztatni tudja a vevőt az igénybe vehető kedvezmények alakulásáról és a vásárlás lezárása előtt tudnak döntéseket hozni, vagy azokat megváltoztatni.

További információ

Beszerzési ár növelése fuvarköltséggel
A beszerzési árakat módosító egyéb költségek kezelésére vonatkozóan egy új munkafolyamat került kialakításra. A szállítólevelek közül leszűrhetőek azok a szállítólevelek, amelyek még nem kaptak fuvarszámlát, majd egy művelet elindítása után ezeket a szállítóleveleket össze lehet kapcsolni a fuvarszámla tételével.

Fuvarszámlát nem kapott beszerzések lekérdezése

További információ