sERPa: 3.0.113

Partnerközpontunkból letölthető a sERPa integrált vállalatirányítási rendszer 3.0.113-as verziója! A fejlesztésekről, módosításokról részletesen értesülhet az alább olvasható fejlesztési tájékoztatóból, vagy a jelentősebb módosításokat főbb modulonként kiemelve a 3.0.113-as sERPa Súgóból.

Felhívjuk Partnereink figyelmét, hogy 2021. novemberétől változni fognak a sERPa vállalatirányítási rendszerünk működésének rendszerkövetelményei: megszűnik az SQL szerver 2014 adatbázis-kezelő sERPa támogatása! A változásról részletesen korábbi cikkünkből tájékozódhatnak.

Kiemelt jelentősebb fejlesztések, jogszabálykövetések
Az új funkciók jogosultsági okokból csak a sERPa Alap menüben találhatók meg. Azokat át kell másolni a használatukra jogosult felhasználók menüjébe

Bérszámfejtés

A 2021-es évi változásokkal összefüggő fejlesztésekről itt olvashatnak.

• Vészhelyzeti kedvezmények április hónapra
• Társas vállalkozó veszélyhelyzeti szociális hozzájárulási adókedvezménye
A 485/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet alapján mentesül a rendeletben leírt feltételeknek megfelelő társas vállalkozó a szociális hozzájárulási adó és szakképzési hozzájárulás megfizetése alól. Ennek beállítására a 3.0.113.25548-as programverziótól van lehetőség. A beállításokról bővebb információt a sERPa integrált vállalatirányítási rendszerünk súgójában olvashatnak.
• Új 2108-as bevallás
Elérhető az új 4.0-s verziószámú 2108-as bevallás átadásának lehetősége a 2021.04.09-ei 3.0.113.26144 programverziótól. Az bevallásban történ módosításokról az ERP rendszerünk súgójában olvashatnak bővebben.

Pénzügy

Árfolyamkülönbözet-számítás – szállító előleg
Módosítottuk az „Árfolyamkülönbözet-számítás” funkció algoritmusát Szállítószámla esetén. „Nem realizált árfolyam-különbözet” és „Realizált árfolyam-különbözet kiegyenlítéskor” üzemmódok esetén lehetőség van a bizonylathoz kapcsolódó szabad előlegek átértékelésére és az azokhoz tartozó korrekciós tétel elkészítésére.
• Az „Előleg nem realizált árfolyam-különbözete” elnevezésű pipa használatával az egyenleggel rendelkező szabad előlegekre is elkészül a nem realizált árfolyam-különbözet generálása.
• Az „Előleg realizált árfolyam-különbözete” pipa segítségével egy korrekciós tételt tudunk létrehozni, amely abban az esetben készül el, hogyha a tárgyévet követő évben az adott szabad előleg felhasználásra került egészben vagy részben egy végszámlán. Ilyenkor az előlegszámlán az Előleg nem realizált árfolyam-különbözettel megegyező értékű Realizált árfolyamnyereség vagy veszteség kerül generálásra.

Készlet

Szállítólevél bevitel
Elsősorban építési projekteken, sok egyedi gyártási számmal dolgozó ügyfeleink számára jelenthet segítséget, hogy meggyorsítottuk a szállítólevél tétel „Gyártási szám” gridbe a vágólapról történő gyártási szám adatbeillesztést. A fejlesztéssel jelentősen csökkentettük ennek a műveletnek az erőforrás felhasználását, így javult a feldolgozás sebessége. Maximum 1000-1200 gyártási szám beillesztéséig jelentős gyorsulás tapasztalható. Efelett már más technikai korlátok jelentkeznek, amelyeket később tervezünk megszüntetni.

Rendelés-nyilvántartás

Kiadás

Egy cégen belül több webáruházat kezelő ügyfeleinknél jelentkezett olyan igény, hogy áruházanként más és más logóval szeretnék kibocsátani a vevőszámlát. Erre úgy van lehetőség a programban, ha más saját adatot adunk meg a számla sorozatban. Mostantól a Kiadás funkciót használva is lehetségessé tettük ennek kezelését. Ezért a funkció bemenő paraméterében is meg lehet adni a kívánt vevőszámla sorozatot, így raktáranként több sorozaton is számlázhatunk.
Ha nem adunk meg ilyet a bemenő paraméterben, akkor az eddigiekkel megegyezően, a raktárban megadott vevőszámla sorozattal készül a számla. Részletek a funkció Súgójában.

Webáruház kapcsolat

ShopRenter
Új fejlesztést készítettünk el, melynek köszönhetően a webáruházból érkező rendelésben szereplő Ügyfeleket besorolhatjuk egy, a paraméterben megadott egyedi kategória tételbe. Így, akár már elsőrendeléskor automatikusan besorolhatjuk a partnerünket abba a kategóriába, melyre később szűrni tudunk (pl.: kik azok a Partereink, akik weben rendeltek.)
Újabb bővítést készítettünk el, melynek köszönhetően lehetőség van termékek Kapcsolódó és Kiegészítő termék kapcsolatát kiküldeni a Shoprenter számára.

Szerviz

Szerviz munkalapokon keresztül történő iratok iktatását egyszerűsítettük, melynek köszönhetően az új verziótól lehetőség van megfelelő paraméterezés mellett Drag&Drop segítségével iktatni az iratokat.

Termelés

Anyagigény törlés
A gyártás előkészítéssel foglalkozó azon felhasználók munkáját segíti új fejlesztésünk, akik csoportosan szeretnének törölni anyag és bérmunka igényeket. Ehhez új eredményhalmazt készítettünk, ami a „sERPa Alap \ Termelés \ Termelés \ Munkalapok kezelése \ Anyag és bérmunka igény törlés” menüpont alatt érhető el.
A működés részletes leírását a sERPa súgó tartalmazza.