sERPa 3.0.125

Partnerközpontunkból letölthető a sERPa integrált vállalatirányítási rendszer 3.0.125-ös verziója. A fejlesztésekről, módosításokról részletesen értesülhet a 3.0.125-ös sERPa Súgóból.

Kiemelt jelentősebb, érdekesebb fejlesztések
Az új funkciók jogosultsági okokból csak a sERPa Alap menüben találhatók meg. Azokat át kell másolni a használatukra jogosult felhasználók menüjébe

Bérszámfejtés

A Bérszámfejtést érintő 2022-es évi változásokról a sERPa súgó Bérszámfejtés / Jogi környezet / 2022. évi változások fejezetben olvashatnak részletes és naprakész információkat.

Jelenléti ív
Elkészítettünk egy fejlesztést, mely a funkcióban a Betegszabadságok jelölését felügyeli. Az új verziótól a jelenléti ív kitöltésekor a program Betegszabadság nap Típus kiválasztása esetén ellenőrzi, hogy az adott hónap első napján mennyi megmaradt betegszabadságos nappal rendelkezik a személy. Amennyiben a rendelkezésre állónál többet választunk ki, akkor a mező elhagyását követően erről figyelmeztetést kapunk. A figyelmeztetés mellett tiltani nem tiltjuk a többlet betegszabadság megadását. A vizsgálat a jelenléti ívben kiválasztott hónap első napján érvényes adatokkal történik, így hóközi munkaidő változást nem kezeli. Bővebb leírás a súgóban olvasható.

Pénzügy

Vámtarifa számok megjelenítése a számlaképen
Vevőszámla paraméterbe új mezőt készítettünk, mely a számla nyomtatási képének adattartalmát szabályozza.
Az új verziótól lehetőség van a sorozatban szabályozni, hogy vámtarifa szám, vagy besorolási szám kód/név
kerüljön a nyomtatott számlára. A beállításhoz a súgóban található részletes tájékoztatás.

Utalási értéknap ajánlás módosítása
Az Átutalásimegbízás-javaslat művelet működését módosítottuk. A művelet elindítását követően megjelenő párbeszédablak Szállítószámla fülét bővítettük új értéknap megadási lehetőségekkel. Készítettünk két új mezőt – Értéknap ajánlás és Értéknap – amelyek segítségével először is szabályozni lehet, hogy a felhasználó szeretne-e megadni egy pontos értéknapot, ami a kiválasztott szállítószámlákra érvényes lesz.

Vevőszámla időszakonkénti elszámolás esetén szűrés az időszakra
Bővítettük a funkcióban a szűrési lehetőségeket. Az új verziótól lehetőség van időszakonkénti elszámolás típusú fizetési módú számlák időszakára szűrni. A szűréskor a megadott időszaknak pontosan megfelelő számlákat keressük. Részleteket a Vevőszámla szűrés súgójában olvashatnak.

Készlet

Terméktörzs Gyártható pipa értelmezésének kiterjesztése
Saját előállítású termékekkel is foglalkozó partnereink számára könnyíti meg a program használatát, hogy a termékben régóta meglévő Gyártható pipa értékének használatát széles körben végig vezettük a funkciókban. Ennek eredményeként, ha egy termék csak gyártható (tehát nem használható eladáskor / beszerzéskor) akkor is szerepeltethető Kiadás, Bevétel, Nyitó és Raktárközi szállítólevélen egyaránt. Illetve felvehető Termelésből-, Feladatra-, Készletre- és Belsőrendelésen is.

Komissió

Komissió generálás Rendelés szállítás figyelembevétele
A Komissió generálás, utasítás létrehozásakor eddig nem figyelte az egyes rendelések Szállítás mezőjének állását. (Egész, Teljes tétel, Tételrész). 125-ös programverziótól már csak azok a rendelés(tételek) kerülhetnek komissió utasításra, amik ennek a mezőnek az állása alapján kiszolgálhatók. (Ettől még a foglalásuk megtörténik, tehát foglalás típusú bizonylat születik a szabad készleten elérhető részre ilyenkor is!)

Komissió utasítás tétel vonalkódok
A komissió utasítás alapértelmezett bizonylatképére kikerült az EAN13 és a KiszEAN13 mező. Így a nyomtatott bizonylaton vonalkód olvasóval leolvashatóvá vált a tétel alapértelmezett mennyiség egységéhez és a kiszerelés mennyiség egységéhez tartozó vonalkód, ami megkönnyítheti a termék azonosítását a raktárban.

Kiskereskedelem, számlázás

Kiskereskedelem visszáru- számla keresés

A Kiskereskedelem Visszárú funkcióban kifejlesztettük, hogy a visszáruzandó számlaszám konkrét beírásával vagy bemásolásával kikereshető a számla, így nem szükséges előzetesen ügyfelet megadni.

Keretrendszer

Vevőszámla automatikus üzenet szűrés
A Vevő – Vevőszámla bizonylat típusú automatikus üzenetet bővítettük ügynök szűréssel. Így vevőszámla létrehozáskor, módosításkor és törléskor email kerül kiküldésre a beállított felhasználónak azokról a számlákról, amelyeken a kiválasztott ügynök szerepel.