Óramű

sERPa 3.70 fejlesztési ciklus

Az alábbiakban bemutatjuk a legújabb fejlesztéseket. A programban történt jogszabálykövetésekről, fejlesztésekről, módosításokról részletesen tájékozódhat a honlapon található fejlesztési tájékoztatóból, vagy a jelentősebb módosításokat kiemelve az internetről is elérhető 3.70 sERPa program helpjéből.

3.70-es fejlesztési tájékoztatóból kiemelt programmódosítások

Jöt. 2017

2017. július 1-től változik a Jövedéki adó törvény (2016. évi LXVIII). A nyilvántartást még a 45/2016 NGM rendelet és a 4003/2017 NAV tájékoztató szabályozza, a sERPa integrált vállalat irányítási rendszer 3.70-es verziója tartalmazza a változásokat:

A jövedéki nyilvántartás sERPa-n belüli működéséről a Jövedéki nyilvántartás 2017 háttér részben olvashat bővebben. A jogszabályi megfelelőségre vonatkozó nyilatkozatot a Jogszabályi megfelelőség topic tartalmazza.

Keretrendszer

Módosításra került, hogy a telephely választás csak akkor aktív, ha olyan ügyfelet választunk akinek van telephely megadva, ha nincs akkor inaktív a telephely, így a TAB-TAB ki is hagyja, így gyorsabb az adatbevitel.

Bérszámfejtés/ KSH Jelentés lekérdezés

A funkcióval a különböző KSH lekérdezéseket és a rehabilitációs hozzájárulás bevallás alapját képező lekérdezést indíthatjuk. A lekérdezések alapja azonos. A panelen dönthetjük el, hogy melyik adatgyűjtésnek megfelelő részletezettséggel szeretnénk az adatokat látni. A lekérdezésekben az egyes adatoknál lefúrhatunk az alapadatokig (számfejtésekig) amelyekből egy-egy mező adata keletkezett. A lekérdezésből indítható a nyomtatvány nyomtatása és az analitika nyomtatása is.

Vevő/Folyószámla

Gyorsításra került a folyószámla számítás, ha a bizonylatok között részletfizetés számlák is szerepeltek.

 

A frissítés során kérjük, figyelmesen kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a sikeres telepítés érdekében!
Hangsúlyozottan felhívjuk figyelmét, hogy frissítés előtt biztonsági okokból mindig készítsen adatmentést!
Ha a frissítés során problémája merülne fel kérjük, érdeklődjön kapcsolattartójánál a probléma elhárítása érdekében.