serpa 3.0.98 frissítés

sERPa 3.76 fejlesztési ciklus

A programban történt jogszabálykövetésekről, fejlesztésekről, módosításokról részletesen tájékozódhat a honlapon található fejlesztési tájékoztatóból, vagy a jelentősebb módosításokat kiemelve az internetről is elérhető 3.76 sERPa program helpjéből.

A 3.76-os fejlesztési tájékoztatóból kiemelt programmódosítások

Felkészülés a 2018 júliustól érvénybe lépő változásokra:

Ahogyan arról bizonyára Ön is értesült már, 2018. július 1-jétől a 100 000 Ft-ot meghaladó áfa tartalmú számlákról online kell adatot szolgáltatni a számlázó programokból a NAV felé.

Ezúton szeretnénk tájékoztatni tisztelt Partnereinket, hogy az online adatszolgáltatáshoz szükséges fejlesztések a programban folyamatban vannak, jelenleg az Önök részéről ezzel kapcsolatosan semmilyen teendő nem merül fel. Kérjük figyeljék további hírleveleinket, illetve a honlapunkon és a facebookon is követhetik a témával kapcsolatos friss híreket.

Bisnode adatkapcsolat:

A sERPa 3.76-os verzió új adatbeillesztő lehetősége megkönnyíti az ügyféladatbázis pontos kitöltését: a sERPa egyenesen a Bisnode adatbázisával teremt kapcsolatot az interneten keresztül, és a vállalatirányítási rendszer rendelkezésére bocsájtja a legfontosabb információkat.

Az Ügyfél adatlapon két új gomb vált elérhetővé: Az egyik az „Adatok kitöltése (Bisnode)”. Megnyomása esetén egy új ablakban megnyíló funkcióval ellenőrizhetők az ügyfél adatai a Bisnode weboldaláról, és visszaírhatók a név, cím, adószám mezőkbe. Az „Adószám ellenőrzés (Bisnode)” megnyomása esetén pedig egy új ablakban megnyíló funkcióval ellenőrizhető az ügyfél az adószáma alapján, Bisnode segítségével. További adatokat is megnézhetünk a Bisnode weboldalán a kapott linkre kattintva! A kapott adatok visszaírhatók a név, szám, adószám mezőkbe. Az adatkapcsolat működése rendkívül egyszerű, a sERPa 3.76 Súgójában egy videón is megnézheti használatát.

Adó
Elkészült a 2018-as szabályoknak megfelelő bevallások elkészítésének lehetősége

Bérszámfejtés

Személy: A személy szűrésbe bekerült a „Tétel szűrés” is, amely csak lekérdezés üzemmódban működik. A dátum megadása esetén a személy altábláiból csak azok a tételek látszanak amelyek az adott dátumon érvényesek. (A megjelenő személyek körét nem szűkíti.)

Szabadság megállapítás lista: Fejlesztésre került a lista csoportosan e-mail-ben is küldhető változata. Nyomtatáskor a PDF-es listatípus kiválasztása után az E-mail ikonra kattintva, feldarabolva lehet küldeni. A „Küldendő E-mailek” eredményképernyőn még van lehetőség ellenőrizni az e-mail címeket és módosítani a végleges elküldés előtt, vagy kivenni a személyt a pipa kivételével a küldésből. A lista az e-mail címeket a Személy/Elérhetőség/Hivatali e-mail mezőből szedi össze.

Vevőanalitika:
Vevőszámla lista: Új szabályzási lehetőség készült a vevőszámla paraméter / sorozat / nyomtatás fülre a fejléc sávba: Nyomtatás példányszám nélkül: [N]/I. Igaz esetén nem kerül rá a listára (Alapértelmezett QR2 és a PDF listaváltozatoknál) a példányszám és az, hogy hányadik nyomtatás (Eredeti / Másolat).

Készlet:
Készlet KN kódonként: Új lista készült: Készlet KN kódonként. A jövedéki nyilvántartás listák és a készlet egyezetetésére használható.

Főkönyv:
Bővített főkönyvi karton lekérdezés: Elkészült a Főkönyv modulban a Bővített főkönyvi karton lekérdezés, amelyben egy főkönyvi számra, tudjuk lekérni a bővített főkönyvi karton listában szereplő adatokat, azonban kapcsolódó analitikával tudunk lépkedni a funkciók között.