Óramű

sERPa 3.77 fejlesztési ciklus

A 3.77-es verzió segít elkerülni a terméktörzsben a duplikálást az idegenazonosító alapján, tájékoztató ablakot ad az árképzés részleteiről, figyelmeztet, ha egy pénzügyi rendező tételnél hiányosak az elszámolási főkönyvi számok:

3.77-es fejlesztési tájékoztatóból kiemelt programmódosítások

Struktúra:

Termék: Előfordult már Önnel, hogy a terméktörzsbe ugyanazt a terméket kétszer is felrögzítette? Ennek a hibának az elkerülésére készült egy új menüparaméter. Az „Idegenazonosító egyezés: Tiltott” menüparaméter beállításával elérhető, hogy új termék felvitele után a program jelezze, ha szerinte már a cikk korábban, egy másik cikkszámra fel lett rögzítve. Az egyezőségvizsgálat a terméktörzsben megadható idegenazonosító alapján történik. A terméktörzsben az idegenazonosító fülön, a Kód mezőben lehet megadni a termék szállítójának cikkszámát, vagyis az idegen azonosítót. Az ellenőrzést a mentés művelet elindítása után fogja végrehajtani a program. Amennyiben egy terméken belül lett a többször is ugyanaz az idegenazonosító megadva, a program a paraméter beállítása nélkül is jelez.

Főkönyv:

Feladás: Ha hagyott már le véletlenül elszámolási főkönyvi számot egy bizonylatról, akkor tudja, hogy ez bonyodalmat okoz a főkönyvben. A sERPa ezért a 77-es verziótól kezdve hibásnak jelzi a pénzügyi rendező tételt, ha nincs benne elszámolási főkönyvi szám megadva! (Korábban azért nem jeleztük hibásnak, mert az volt a feltételezés, hogy a felhasználó direkt hagyta üresen a főkönyvi számot, mert nem szerette volna, hogy a bizonylat a főkönyvben szerepeljen.)

Kiskereskedelem:

Számlázás: Ha az Ön cégénél sem mindegy, melyik dolgozójához, ügynökéhez kapcsolódnak adott szállítólevelek és számlák, akkor örülni fog ennek a fejlesztésnek: Bővítettük a saját ügyintéző szállítólevélre és számlára kerülésének lehetőségét. Ha a párbeszédablakon a saját ügyintéző mező üres, viszont a számlázásra kerülő tételek közt egy vagy több tételen szerepel ez az adat, akkor rákerül a számlára és a szállítólevélre. (Ha több vevőrendelés van, akkor a számla paraméterben beállított érték jut érvényre.)

Árképzés: Kardinális tényező az ár, amelyen egy termék eladásra kerül, de ez gyakran változhat az akciók, mennyiségi kedvezmények, egyéb tényezők miatt. Ezért hasznos információ, hogy egy adott termék esetében milyen tényezők módosítják az összeget, amit végül kapunk érte. A számlázáshoz ezért egy új műveletet is fejlesztettünk a sERPa 77-es verziójába, „Árképzés” néven. Akkor aktív, ha a vásárolt cikkek táblázatban egy terméken áll a fókusz. A művelet eredménye egy tájékoztató ablak (ugyanolyan, mint pl. a szállítólevél funkcióban az azonos nevű művelet után) amiben a program kiírja, hogy milyen árazási tényezők alapján milyen ár jut érvényre.

 

A programban történt jogszabálykövetésekről, fejlesztésekről tájékozódhat a 3.77 sERPa Súgó topicjában.

 

Kapcsolódó cikkek:

Logisztikai megoldások a sERPa 3.77-ben

Menüparaméterezés