Óramű

sERPa 3.78 fejlesztési ciklus

A programban történt jogszabálykövetésekről, fejlesztésekről, módosításokról részletesen tájékozódhat a honlapon található fejlesztési tájékoztatóból, vagy a jelentősebb módosításokat kiemelve az internetről is elérhető 3.78 sERPa program helpjéből.

NAV adatszolgáltatás

Idén július 1-jétől a 100 000 Ft-ot meghaladó áfa tartalmú számlákról online kell adatot szolgáltatni a számlázó programokból a NAV felé. A sERPa felkészül a szabályváltozásra: vállalatirányítási rendszerünkben a szabályozás lényegi része már kész.

A NAV rendszerbe való bejelentkezés, a titkosítás, valamint a teszt számla adatok beküldése működik, valamint a NAV szerver és a sERPa közti kétirányú kommunikációt is kiépítettük. A teljes fejlesztésről egy külön hírlevélben, valamint honlapunkon, Partnerközpontunkban fogunk részletes tájékoztatót adni a közeljövőben.

Keretrendszer: Menüszalag

Felhívjuk tisztelt partnereink figyelmét, hogy a régi kezelőfelület június 30.-án megszűnik! Ezután már kizárólag a Menüszalaggal működtethető a sERPa. Ha eddig Ön nem használta a Menüszalagot (más néven Ribbont), akkor erről bejelentkezéskor kap információt. A Menüszalag kezeléséről honlapunkon talál videó ismertetőt.

3.78-as fejlesztési tájékoztatóból kiemelt programmódosítások

Bérszámfejtés

Személy lekérdezés: Hosszadalmas előkeresni a rendszerből az összes kilépő papírt? A Személy lekérdezésben kifejlesztettük a kilépő papírok csoportos nyomtatásának lehetőségét! Ezzel felgyorsítható az adminisztráció. A „Kilépő papírok” gomb a leválogatott személyek közül az aktuális személyen állva hívja meg a vonatkozó dokumentumok csoportos nyomtatását az adott személyre vonatkozóan.

Számfejtés tárolt eljárás: A 78-as verzióban az EKHO-s jogviszonyok esetén a hivatásos sportolók számfejtése és ennek 1808-as bevallásba átadása elkészült. A személy törzsben a Jogviszony / Éves adatokban lehet kijelölni, hogy hivatásos sportoló-e a dolgozó. A jelölés esetén a számfejtésben nem számol a program kifizetőt terhelő EKHO-t és a 1808-as bevallásba is bekerül, hogy az EKHO szerinti kifizetés hivatásos sportoló részére történik.

Bank:

Bank kivonat: A tétel fül számlák táblázatba két új oszlopot illesztettünk: Végösszeg, Egyenleg. Alapértelmezetten nem látszanak, de jobb egérgombbal bekapcsolhatók. Mentett állapotú bizonylaton nem tartalmaznak értéket! A mezőkbe a sorbeli számla végösszegét / aktuális egyenlegét írjuk ki számla kiválasztása után. Ha számlát és bizonylatszámot (előlegbekérőt) is kiválasztottunk, akkor a számlához tartozó érték kerül megjelenítésre. Az új fejlesztés a „Nyitott számlák ajánlása” gomb megnyomása utáni számlaválasztáshoz nyújt további segítséget, de normál számlaválasztáskor is működik a fenti szabályokkal.

Rendelés-nyilvántartás:

Vevőrendelés állapotkövetés: Elakadt a rendelés a rendszerben? Ne várja ki, míg a határidő lejárása miatt kap figyelmeztetést, intézkedjen inkább előtte! Új szűrést fejlesztettünk ki: „Intézkedés szükséges” néven. Ha „Igaz”-ra állítjuk, akkor csak azok a sorok jelennek meg az eredményben, ahol az Intézkedés oszlopba X kerül. „Nem” esetén csak azok, amiknél ide nem kerül X. Alapértelmezésben egy kérdőjel áll itt: ekkor nincs szűrés erre a tényezőre.