serpa 3.0.98 frissítés

sERPa 3.81 fejlesztési ciklus

A programban történt jogszabálykövetésekről, fejlesztésekről, módosításokról részletesen értesülhet a honlapon található fejlesztési tájékoztatóból, vagy a jelentősebb módosításokat kiemelve az internetről is elérhető 3.81 sERPa program helpjéből.

Ne feledje, hogy az új funkciók jogosultsági okokból csak a sERPa rendszermenüben találhatók meg. Azokat át kell másolni a használatukra jogosult felhasználók menüjébe!

Felhívjuk figyelmüket, hogy a 3.81-es verzióban a sERPa Menüszalag végleg leváltja a régi kezelőfelületet, amely ezentúl már nem lesz elérhető. A Menüszalag kialakításával célunk, hogy a felhasználóink a lehető legkényelmesebben, hatékonyabban, az egyéb alkalmazásaiknál megszokott módon tudják kezelni a sERPa menüjét is. További információkat ITT olvashat a menüszalagról, a bemutató videóját pedig ITT találja. A Keretrendszert, a Struktúrát és a sERPaMobilt érintő formai változásokat a sERPa Súgó részletezi.

A Termék és az Ügyfél funkció ráncfelvarráson esett át, az egyszerűbb kezelés érdekében. Például, a mezők világos elkülönítése érdekében minden fülön egy témakör kapott sávot. Minden táblázat fejléces és lenyitható, visszacsukható lett. A mezők hosszúságát is csökkentettük, hogy kisebb képernyő felbontás esetén se kelljen vízszintesen görgetni a képernyőn az adatokért. Az Ügyfél funkció felületét is módosítottuk, hogy a fontosabb és gyakrabban használt adatok előtérbe kerüljenek. A módosításokról bővebben ITT olvashat.

3.81-es fejlesztési tájékoztatóból kiemelt programmódosítások

sERPa Mobil:

– Megújult a sERPa Mobil kezelőfelülete! A letisztultabb, modernebb külső a felhasználók számára átláthatóbb felületet és egyben gyorsabb adatforgalmat biztosít! Ezentúl lehetőség nyílik a menüben almappák kezelésére és megújult a naptár nézet is, valamint egyedivé tehető a megjelenés a választható témákkal.

Főkönyv:

– Pénzügyi év: Új kényelmi lehetőség készült el a Pénzügyi év funkcióban. Felvétel üzemmódban, ha a menüben benne van a Pénzügyi év függő kontírszám másolás funkció, akkor az a „felvétel” gombra kattintva elindul. Az új pénzügyi év felvétele után a Pénzügyi év frissül, és látható lesz benne az újonnan felvett pénzügyi év.

Partnerközpont:

– Paraméter: A Partnerközpontban kifejlesztettük a leadott rendelésekre a fuvar felszámítás lehetőségét. A rendelésnyilvántartás fülön a „Fuvarköltség felszámítás” mező értékei ezentúl beállíthatók! „Nincs” esetén nem kerül fuvardíj érték a Partnerközpontban leadott rendelésekre. „Van” esetén a program felszámítja a fuvardíjat Ügyféltelephely/Ügyfél/Rendelés sorozat beállítások szerint, (ahol előbb található fuvar típus, az jut érvényre) és a kosár lezárása után tájékoztatja a program a vásárlót a felszámított fuvarösszegről. „Jóváhagyással” esetén a Zárás és küldés gomb megnyomása után kérdést tesz fel a program: „Rendeléséhez X forint fuvarköltség kerül felszámításra. Kívánja rögzíteni a rendelést? Igen/Nem.” Tehát ez esetben a vásárlóra van bízva, hogy a fuvarösszeg ismeretében leadja-e a rendelését. Ha 0 összegű a fuvar, akkor Rendeléséhez fuvarköltség nem került felszámításra üzenet jelenik meg.

– WEB – Üzenetek: Az Üzenetek menübe új szűrések kerültek: Tárgy része, Bizonylatszám része, Állapot (Összes, Csak Nyitott, Csak lezárt). Valamint, a Partnerközpont „Paraméter megjelenítés” fülére új mező került: Lezárt akták visszamenőleges megjelenítése. A megadott napig visszamenőleg jelennek meg a lezárt akták. A feltételnél az akta megnyitás dátuma számít.