sERPa 4.0.139

Partnerközpontunkból letölthető a sERPa integrált vállalatirányítási rendszer 4.0.139-es verziója. A fejlesztésekről, módosításokról részletesen értesülhet a 4.0.139es sERPa Súgóból.

Kiemelt jelentősebb, érdekesebb fejlesztések

.

  Pénzügy

Új lekérdezés a régi lista helyett – Előleg felhasználás lekérdezés (Vevő analitika)

Az Előleg felhasználás lista kiváltására egy új, korszerűbb technológiával készült funkciót hoztunk létre a Vevő analitikában, részletek az itt látható linken: Előleg felhasználás lekérdezés.
A lekérdezés segítségével a számlázott előlegeket és a hozzájuk tartozó előleg felhasználásokat listázhatjuk ki. Elérési útvonal: Pénzügy / Vevő / Listák / Kintlévőség kezelés – egyenleg listák.
.

Beszámoló lekérdezés – OBR fájl készítés külföldi devizanemben

Módosítottuk a Beszámoló lekérdezés funkció működését, hogy át lehessen adni külföldi devizában lekérdezett beszámolót is az e-beszamolo.im.gov.hu részére. Külföldi devizában lekérdezett beszámolók esetén az Export gomb akkor is aktív marad, hogyha a lekérdezésben szereplő összegek nem ezer egységre vannak kerekítve. Forintban lekérdezett beszámoló esetén az Export gomb csak abban az esetben aktív, hogyha az „Adatok ezer egységben” mező értéke igaz.

A beszámolókészítés folyamatáról bővebben a Beszámolókészítés haladóknak súgó oldalon olvashatnak.

Logisztika

Rendelés bevitelben Kitöltés bizonylatról művelet – Fejléckitöltés

A Rendelés bevitel funkciókban a Kitöltés bizonylatról műveletnél kifejlesztettük a Fejléckitöltés lehetőségét. A Fejléckitöltés pipa működése és feltételei megegyeznek a Szállítólevél funkcióban található Fejléckitöltés mezővel. Abban az esetben, ha igazra állítjuk a mezőt, akkor a fejléc adatokat átemeli a program a kiválasztott forrás bizonylatról.

Készlet göngyölítési dátum beállítás – Újradiszponálás

A Készlet göngyölítési dátum beállítás funkcióban lehetővé tettük, hogy ha a göngyölítés kezdődátuma előtti időpontban felvett és diszponált, de még nem teljesített rendelések vannak, akkor a program a göngyölítés előtti dátummal törölje a diszponálást, majd a folyamat után vegye fel azt a kezdődátummal. A program ezáltal biztosítja, hogy a göngyölítés dátumán nem alakul ki negatív szabadkészlet. A fejlesztés nem csak a 4.0.139-es, hanem már a 4.0.138.44267-es verzióban is elérhető.

******

Az új funkciók jogosultsági okokból csak a sERPa Alap menüben találhatók meg. Azokat át kell másolni a használatukra jogosult felhasználók menüjébe.