sERPa 4.0.142

Partnerközpontunkból letölthető a sERPa integrált vállalatirányítási rendszer 4.0.142-es verziója. 
A fejlesztésekről, módosításokról részletesen értesülhet a 4.0.142-es sERPa Súgóból.
.

Kiemelt jelentősebb, érdekesebb fejlesztések

.

   Pénzügy

Pénzügyi év – Dimenziók ajánlása törzsadatból
A Pénzügyi évben átalakításra került a dimenziók ajánlása a törzsadatokból. A könyvelési dimenziók (Költséghely/Témaszám/Pozíciószám) ajánlásainak beállítása a „Kontírszám ajánlás a törzsadatokból” fülről az „Általános” fülre került. Egy grid (táblázat) található az Általános fülön, ahol szabályozható a pénzügyi évben az adott dimenzió használata és a további oszlopokban az ajánlások is megadhatók.
.

Késedelmi kamat megjelenítése PDF számlaképen

A Vevőszámla paraméter / Nyomtatás lapfül / Fejléc részére elkészítettük a Késedelmi kamat megjelenítése nevű jelölőnégyzetet, mely igen állás mellett a QR2 és PDF számlaképen megjeleníti a késedelmi kamatot.
.

E-számla Számlaközponttal – e-mail cím módosítás

Számlaközpontot használó ügyfeleink részére problémát okozott, hogy abban az esetben, amikor a Számlakép fülön az e-mail cím tévesen került rögzítésre, a Számlaközpont nem fogadta be a számlát. Az ilyen problémák támogatására készült fejlesztés a Vevőszámla – Számlakép fülön. Ha a hibaüzenet mezőben bejegyzés keletkezett, de a számla nyomtatott állapotú, akkor is lehetőség van az e-mail cím mező értékének módosítására.
.

   Logisztika

Kiskereskedelem Számlázás – Elvárt előleg ellenőrzés
A Számlázás funkciót kiegészítettük az Elvárt előleg ellenőrzés menüparaméterrel. Hatására a funkcióban történő rendelés választás során, a Rendelés-nyilvántartás paraméterben beállított Elvárt előleg kezelés érvényre jut és csak az annak megfelelő rendelések közül lehet választani.
.
Komissió generálás – Elvárt előleg ellenőrzés
A Komissió generálás funkciót kiegészítettük az Elvárt előleg ellenőrzés menüparaméterrel. Hatására a funkcióban az előkészítés során , a Rendelés-nyilvántartás paraméterben beállított Elvárt előleg kezelés érvényre jut és csak az annak megfelelő rendelések kerülnek az eredménybe, csak azokra lehet értékesítési komissió utasítást generálni.
.

******

Az új funkciók jogosultsági okokból csak a sERPa Alap menüben találhatók meg. Azokat át kell másolni a használatukra jogosult felhasználók menüjébe.