TeSzedd program a PROGEN körül

A PROGEN Kft. csapata ismét aktívan részt vett a TeSzedd kezdeményezésén, amelyre idén április 22-28. között került sor. Évről évre egyre többet csatlakoznak, így már szinte nem is kell bemutatni, hogy a program célja a környezetünk megtisztítása és védelme.

Terjék Balázs a sERPa vezető product ownere és további 8 kolléga összefogásával mintegy 5600 m2 területet takarítottunk meg a hulladéktól a PROGEN Kft. közvetlen környezetében, a 11. kerületi Homonna utcánál. Ez egy erdős, bokros rész, hatalmas zöld területtel.

Cégünk számára eddig is fontos volt saját irodaháza környezete, így az esemény helyszínéül is szándékosan a székhelyünkhöz közeli területet választottuk, és a Budaörsi út melletti területek sajnos általában nagyon szennyezettek is. 
 
A csapat 13 zsák szemetet, emellett két rozsdás vas kerítéselemet, kerti székeket és vasrudakat is összegyűjtött. A TeSzedd projekt által biztosított anyagok (szemeteszsák, gumikesztyű) mellett a PROGEN Kft. saját költségvetéséből védőfelszereléssel és kerti eszközökkel is hozzájárult a kezdeményezéshez. Ezt követően tájékoztattuk a TeSzedd szervezőit a gyűjtött hulladékkal teli zsákok mennyiségéről, pontos helyéről. A szervezők által megbízott vállalkozó a napokban el is szállította azokat. 
 
Hova tovább, szemétszedés? A csapat elhatározta, hogy még idén egy másik helyszínen is hulladékgyűjtő akciót szervez. S mivel ez a Homonna utca melletti terület az évek alatt a szívügyünk lett, ezt jelképesen örökbe fogadtuk, ide is rendszeresen visszatérünk majd: 

Az esemény nem csak a környezet védelmét szolgálta, hanem egy nagyszerű élménnyel is gazdagodtak a kollégáink.