Nagy Machinátor fejlesztések, módosítások, jogszabálykövetés

A bérszámfejtés modul új lehetőségekkel egészült ki, a főkönyvbe új szűrések kerültek és a logisztikai folyamatokat is bővítettük.

A programfejlesztés folyamata

 

A PROGEN mérnökei több szempontot is figyelembe vesznek a fejlesztések tervezésénél és beiktatásánál: a funkció hasznossága és az elkészüléséhez szükséges idő ezek közül a legfontosabbak, de más tényezők is szerepet játszanak. Természetesen a jogszabálykövetések prioritást élveznek, de más módosításokkal is bővül a program hónapról hónapra, immár 25 éve!

A kulisszák mögött ez úgy indul, hogy amint felmerül egy programbővítési igény, a megvalósításának lehetőségeit mérlegelik kollégáink. Indulásként a felelős vezető összeveti a programozók kapacitásával a módosításhoz szükséges programozási órák számát. Ezután tűzi ki az elkészülési határidőt, így a pontos tervezésnek köszönhetően ezeket tartani is tudják fejlesztőmérnökeink. Ahol nem látható tisztán a programozási időszükséglet, ott biztonsági (tartalék) időkkel számolnak kollégáink.

Az új fejlesztések üzembe helyezése

 

Változó, hogy az új programelemeket mennyire bonyolult üzembe helyezni. A legtöbb a Nagy Machinátor verziófrissítéssel együtt automatikusan bekerül a partner rendszerébe és semmi extra teendője sincs a felhasználónak, de néhányat aktiválni kell a partnercégek rendszerében. A nagyobb fejlesztésekhez általában paraméterezés is szükséges, amit részletesen leírunk a Súgóban és hírleveleinkben.

Fontos, hogy partnereink a frissítések előtt készítsenek adatmentést (ezt a fő verzió váltásokkor ki se lehet kapcsolni) és olvassák el a hírlevelet, valamint a Súgóban a vonatkozó részt. Ha nem biztosak dolgukban, akkor tegyék fel kérdésüket Partnerközpontunkban, vagy hívják fel Központi Tanácsadó Szolgálatunkat.

A legújabb Nagy Machinátor fejlesztések

 

Az Online Számlabeküldés és a GDPR-al kapcsolatos teendők mellett idén bekerült a Nagy Machinátorba a Bisnode adatkapcsolat, a Számlázz.hu interface, a 3.1.119-es verziótól kezdve pedig új számlasorozat felépítésére nyílt lehetőség. Ezekről és az összes többi fejlesztésről a Nagy Machinátor Súgóban talál bővebb leírást!

Mi várható idén?

 

Integrált ügyviteli rendszerünkhöz 25 éve rendszeres időközönként érkeznek kiegészítések, módosítások, plusz beállítási lehetőségek: nem lesz ez máshogy ezután sem. A következő hónapokban a jogszabályváltozások követésén és a speciális ügyféligények leprogramozásán kívül további szűrési lehetőségeket illesztünk a programba, amelyek tovább egyszerűsítik a Nagy Machinátor használatát.