NAV Online számlabeküldés

Amint arról a 3.1.116-os verzió elkészültéről szóló hírlevelünkben is tájékoztattuk Önöket (részletes leírás a Súgóban), ettől a verziótól tartalmazza a Nagy Machinátor program a NAV Online számlabeküldés tesztelhető verzióját. A program alapbeállítása alapján a tesztidőszak 2018.06.01 napján kezdődik.

Amennyiben hiányoznak a beállítások, a program a következő üzenettel indul:


Az üzenet csak figyelmeztetés, nem okoz semmilyen fennakadást a számlakibocsátásban!

Tapasztalataink alapján sokaknál okozott fennakadást a tesztidőszak indulása, mert nem hozták létre a számlabeküldéshez szükséges Technikai felhasználót, illetve nem állították át a teszt időszak kezdetét. Jelen hírlevelünkkel szeretnénk segítséget nyújtani ezekhez a beállításokhoz.

A NAV tesztoldalának változása miatt a tesztelés csak a 2018.06.01-én vagy annál később kiadott Nagy Machinátor verzióval működik.

Teszt időszak kezdetének módosítása

Amennyiben még nem kívánják megkezdeni a számlabeküldés tesztelését, a teszt időszak kezdetét a Struktúra/Pénzügy/Saját cím/NAV Online számla paraméterek menüpontban tudják módosítani.

Technikai felhasználó felvétele

Első lépésként a NAV Online webfelületen kell létrehozni a szükséges felhasználót. A programban pedig a Struktúra/Pénzügy/Saját cím menüpontban, a Technikai felhasználó mezőben kell felvenni a technikai felhasználót.

Itt az F2 gomb megnyomása után lehet kiválasztani a meglévő technikai felhasználók valamelyikét vagy újat rögzíteni az F4-es gomb megnyomásával. A felhasználó adatainak meg kell egyezni a NAV Online felületen létrehozottal!


Felhívjuk figyelmüket, hogy a NAV tesztoldalának folyamatos változása miatt érdemes figyelni honlapunk híreit és facebook oldalunkat a tájékozódás érdekében.