sERPa megoldások: A névtelen vevő rendelése

Vevője a leadott rendeléséről csak nyugtát kér számla helyett? A sERPa 3.83-as verziójától kezdve, a Kisker/Számlázás modulban ezt is megteheti!

Ahhoz, hogy egy vállalatirányítási rendszerben minden kapcsolódó bizonylatot (megrendelést, szállítólevelet, stb…) össze tudjunk fogni, szükséges egy közös pont. Ez általában a vevő valamilyen adata. …de mi van, ha semmi ilyesmivel nem rendelkezünk?

Ezentúl a Kiskereskedelem/Számlázás funkcióban akkor is beemelhetjük egy konkrét, készpénzes vevőrendelés tételeit, ha számla helyett nyugtát állítunk ki. (Vagyis olyan számlát, amelyen nincs vevő ügyfél adat.) A funkció úgy működik, hogy nyugtánként egy rendelést be lehet tölteni: így könnyebb elkészíteni a szállítólevelet és minden más vonatkozó bizonylatot.

A sERPa a 3.83-as verziótól fogva akkor emel át tételt a vevőrendelésről, ha egy konkrét rendelés van kiválasztva. Ekkor a párbeszédablakon az ügyfél mezőbe – tájékoztatás gyanánt, tehát nem módosíthatóan – bekerül a vevőrendelés ügyfele. A szállítólevél erre az ügyfélre készül el, a számla viszont nyugta típusú lesz és összekapcsolódik a generált szállítólevéllel. Fontos, hogy a funkcióban csak készpénzes vevőrendelést lehet kiválasztani, hiszen nyugta típusú számla csak ilyen fizetési módra készülhet!