Bankkivonat: Ki utalt és mire szánta?

A bankkivonat rendszerezés néha nem olyan egyszerű, mint azt várnánk. A megoldás persze előkereshető a kiállított számláink közül, de mennyivel gyorsabb, ha a vállalatirányítási rendszer automatikusan felajánlja a lehetőségeket! A sERPa 3.75-ös verziójában életbe lépő bankanalitika újítás többek között erre is alkalmas. A szállítói és vevői számlákra egyaránt alkalmazható. (Ráadásul, akár a banki költségek csökkenését is jelentheti, hiszen sok tétel összevonása sem okoz problémát.)

„Kiegyenlítés”: A 3.75-ös verziótól kezdve a „Nyitott számlák ajánlása” gomb megnyomásakor a „számlák” táblázatba új (pipálható) oszlop kerül, „kiegyenlítés” néven. A sorokban a számlaszámok nem módosíthatók, mert minden nyitott számla szerepel a gridben. A sorok törölhetők. Az összes sor törlése után a Kiegyenlítés oszlop eltűnik, és az eredeti működés szerint – számlaszámok választásával – folytatható a folyamat.

Ebben a verzióban új menüparaméter is készült: Nyitott számlák ajánlása [Esedékesség szerint] / Nulla értékkel. „Nulla értékkel” esetén minden nyitott számlához az Összeg mezőbe 0 kerül és teljesen a felhasználóra hárul a számlák pipával történő kiválogatása.

A „Kiegyenlítés” a részteljesítéseket is kezeli, és -a könyvelői modul megléte esetén- összeköttetésben áll a könyveléssel, ahogy az összes többi számlaművelet!