Díjmentes sERPa Bisnode interface: 3 ok, amiért érdemes használni

A sERPa 3.76-os verzió új adatbeillesztő lehetősége pontosan ezt teszi: a Bisnode interface a Bisnode adatbázisával teremt kapcsolatot az interneten keresztül, és a vállalatirányítási rendszer rendelkezésére bocsájtja az információkat.

Miért jó, ha az ügyféladatbázis részletes és pontos?

 

A számlázási és kapcsolattartási adatok haszna nyilvánvaló, de számtalan oka van annak, amiért érdemes bejegyezni vállalatirányítási rendszerünkbe a többit is. Íme néhány:

  1.  A rögzített adatok szerint leszűrhetjük és listába rendezhetjük ügyfeleinket, ezáltal statisztikát készíthetünk partnereinkről. Ez segít üzleti stratégiát építeni.
  2.  Pénzügyi kockázatnak tesszük ki magunkat, ha nem ellenőrizzük új üzleti partnereink fizetőképességét, stabilitását. A sERPa Bisnode interface adatai segítenek a mérlegelésben! Az alap adatok a vállalatirányítási rendszere részeként, ingyenesen állnak rendelkezésére, de ha részletesebb információkat szeretne megtudni, a Bisnode-on keresztül arra is van lehetőség.
  3. Régi partneradatai elavulhatnak, érdemes tehát meghatározott időszakonként újra ellenőriznie ezeket. A sERPa új adatbeillesztő funkcionalitása lényegesen felgyorsítja ezt a folyamatot: nem kell perceket töltenie egy-egy céggel, hanem másodpercek alatt elvégezheti a munkát.

Hogyan használjuk a sERPa ingyenes Bisnode adatlekérését?

 

A sERPa 3.76-os verzióra való frissítése után az új fejlesztés azonnal működésbe lép. A sERPa Súgójában részletes videó mutatja be használatát, amely alább is olvasható:

A Vevő/Ügyfél funkciót elindítva, Felvétel módban új ügyfelet kezdünk, vagy Módosítás módban kiválasztunk egy korábban felvett partnert. A jobb oldalon található „Adatok kitöltése (Bisnode)” gombot megnyomjuk, ekkor megnyílik az adatkérő popup ablak, amelybe a keresett ügyfelünk nevét begépeljük, és megnyomjuk a Letöltés gombot. Ekkor megjelenik egy lista a szóba jöhető cégekkel. A listából kiválasztjuk a megfelelőt – ezzel leigazoljuk választásunkat – és a Kitöltés gombbal be is importáljuk az adatokat a sERPába.

Fontos, hogy ha a „Csak az üres mezők kitöltése” pipát használjuk, akkor a már korábban kitöltött adatokat nem írja felül a rendszer. (Ez új ügyfél felvételekor nem jellemző, de ha egy régi partner adatlapját Módosítás üzemmódban használtuk, akkor ügyelni kell rá.)

Az „Adószám ellenőrzése (Bisnode)” gomb megnyomása esetén egy új ablakban megnyíló funkcióval ellenőrizhető az ügyfél az adószáma alapján Bisnode segítségével. További adatokat is megnézhetünk a Bisnode weboldalán a kapott linkre kattintva. A lehívott adatok visszaírhatók a név, szám, adószám mezőkbe. A kitöltést a „Csak üres sorok kitöltése” pipával szabályozhatjuk.

Az „Adószám ellenőrzése (Bisnode)” gomb az alábbi képernyőre visz:

A felugró ablak további adatokat szolgáltat a lekérdezett cégről. Ezeket a sERPa ingyenes Bisnode interface egyelőre nem rögzíti automatikusan, de céljaink közt szerepel, hogy a közeljövőben kitölthessük ezeket is.

Ha még ennél is részletesebb információkat szeretnénk tudni, akkor alul a „Link” mező címét nézzük meg. Ez a Bisnode vonatkozó oldalára vezet, ahol további adatokat kérdezhetünk le a vonatkozó cégről: éves árbevétel, üzemi eredmény, tulajdonosi háló, stb…. Ehhez azonban Bisnode szerződés szükséges!