Mentés tárolás – Tudja biztonságban adatait!

A rohamos technológiai fejlődés mellett elengedhetetlen, hogy figyeljünk eszközeink és főként adataink biztonságára. Mindennapi életünk során megtanultuk, milyen fontos, hogy védjük a személyes adatainkat, eltérő jelszavakat használjunk és mentéseket készítsünk a számunkra fontos dolgokról, mint például családi fotók, videók és más személyes dokumentumok.

A munkánk során is ilyen előrelátóak vagyunk?

Egy 2019-es felmérés szerint az adatvesztés miatt elvesztett üzletek átlagos költsége 1,42 millió dollár volt, ami a 3,92 milliós átlagos vállalati költség 36 százaléka. Ez a nagymértékű adatvesztés bekövetkezhet egy zsarolóvírus, egy előre nem látott természeti katasztrófa, vagy csak egy kolléga gondatlansága miatt is.

Gondoljuk csak végig milyen természetesnek vesszük, hogy a mindennapi munka során nagy mennyiségű, sokszor bizalmas adatot használunk, dolgozunk velük és bármikor elérhetjük őket. Adataink értékét és pótolhatatlanságát csak akkor becsüljük fel, amikor valamiért elveszítjük azokat. Ennek oka lehet többek között egy vírustámadás, egy áramszünet, egy felelőtlen törlés vagy valamilyen fizikai behatás. Ilyenkor akár több havi adat manuális pótlására is szükség lehet, amely nem kevés időt és többletköltséget jelent a cégnek. Sokan azt a módszert alkalmazzák, hogy a mentés azon a gépen kerül tárolásra, ahol az éles adatállomány van. Ez nagy mértékben növeli a cég sebezhetőségét.
Fontos, hogy tudjuk, hogy egy esetleges adatvesztés hatása nem áll meg a cég falainál. A napi munkához szükséges adatok hiányában megáll az értékesítés, a beszerzés, megbénulnak az ügyfélkapcsolatok. Ennek következménye az ügyfelek, partnerek bizalmának meggyengülése, ami viszont további anyagi konzekvenciákkal jár.

Számunkra fontos Partnereink sikeres működése, ezért hoztuk létre Mentés tárolás szolgáltatásunkat, amely a munkavégzés helyétől fizikailag távol tárolt mentésben segít.

A legjobb megoldás arra, hogy adatainkat biztonságban tudjuk, ha egy távoli helyszínre történő biztonsági mentést készítünk. Ennek lényege, hogy a mentendő adat és a mentés fizikailag ne egy helyen legyen annak érdekében, hogy ne egyszerre vesszenek el, semmisüljenek meg.  A felhőbe történő adatmentés a legprofesszionálisabb és legbiztonságosabb megoldás, hiszen könnyen és gyorsan visszakaphatjuk adatainkat, mentésünket.

A PROGEN Kft. Mentés tárolás szolgáltatásának megrendelése esetén kollégáink beállítanak egy automatikus mentést, ami feltöltődik a PROGEN Kft. szerverére és ott kerül tárolásra. Ez a szolgáltatásunk már havi 1000,- Ft + áfa összegtől elérhető!

A szolgáltatás igénybevételének feltételeiről kérjük, érdeklődjön a +36-1-481-9013-as telefonszámon vagy az uzemeltetes@progen.hu címen.